25.01.20 | 04:54

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρκαγιά Εύβοιας: Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας
14.08.19 | 08:13

Πυρκαγιά Εύβοιας: Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας

Όλο το βράδυ, οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν αυτό που σχεδόν φάνταζε αδύνατο, το πύρινο μέτωπο, έκτασης 11 χλμ., να μπει σε οικισμούς και να καταστρέψει περιουσίες και το χειρότερο ζωές, στην κεντρική Εύβοια.

Ωστόσο, η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, με έναν "πνεύμονα πρασίνου" περιοχής NATURA, να αποτελεί πια παρελθόν...

Έτσι, τα πύρινα μέτωπα, αυτήν την ώρα δύο, σε Πλατάνα και Κοκκάλα, ενώ αναζωπυρώσεις πραγματοποιούνται κοντά στο χωριό Σταυρός, με τις εναέριες δυνάμεις, που επιχειρούν από τις 6 το πρωί της Τρίτης, να έχουν συμβάλει με στοχευμένες ρίψεις, τόσο στη μη εξάπλωση της μεγάλης πυρκαγιάς, όσο και την κατάσβεσής της, κατά τόπους.

[09:22]: Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, δεν υπάρχει κανένα αναπνευστικό περιστατικό ή τραυματισμός, που να οφείλεται στην πυρκαγιά, στα νοσοκομεία που εφημέρευαν χθες, Γ.Ν. Χαλκίδας και Κ.Υ. Ψαχνών. «Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν προληπτικά 3 ασθενοφόρα. Σε ετοιμότητα το ΚΥ Ψαχνών και το ΓΝ Χαλκίδας», προσθέτει ο Υπουργός, με ανάρτησή του στο twitter.

[09:50]: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χ. Στυλιανίδη, στις 10:30.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ