21.04.21 | 14:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΡΩΠΙΑΣ

Πώληση Ελληνικού: Εξώδικο 5 Δημάρχων στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ
14.06.16 | 11:27

Πώληση Ελληνικού: Εξώδικο 5 Δημάρχων στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφελών, από την πώληση του Ελληνικού, από 5 Δήμους, της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, σύμφωνα με εξώδικο, που απέστειλαν στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, οι Δήμαρχοί τους.

Ειδικότερα, οι Δήμαρχοι Μεσογαίας Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, Παιανίας, Σπύρος Στάμου, Ραφήνας – Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης και Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, με την εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) – που κοινοποίησαν και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – αξιώνουν την παροχή αντισταθμιστικών οφελών υπέρ των Δήμων τους, προκειμένου να κατασκευαστούν από τους ίδιους υποδομές και δίκτυα ποιότητας ζωής, με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της LAMDA DEVELOPMENT, για την επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Οι 5 Δήμαρχοι στο ίδιο εξώδικο, επισημαίνουν, τη μη απόδοση πόρων – ορισμένων μάλιστα από σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις ν.2338/1995 – από την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ ταυτόχρονα “υπενθυμίζουν” ότι, δεν εισπράττουν από την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. και τις εταιρείες που μισθώνουν απ’ αυτήν χώρους στο «Ελ. Βενιζέλος», τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη, διότι η Κεντρική Διοίκηση δεν έχει εκδώσει έως σήμερα, την προβλεπόμενη στο άρθρο 10 παρ.2  του ν.3631/2008 ΚΥΑ, με την οποία θα καθορίζεται η επιβολή και είσπραξη ανταποδοτικών και άλλων δημοτικών επιβαρύνσεων, φόρων και τελών.

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο το εξώδικο

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ