13.11.19 | 21:19

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο του Κιλκίς [ΦΩΤΟ]
18.06.19 | 09:24

Πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο του Κιλκίς [ΦΩΤΟ]

Σοβάς οροφής κατέρρευσε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Κιλκίς, στην είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937). 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου, από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στην ίδια πτέρυγα την 26 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με τους ίδιους, κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την  05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

«Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016  από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.  

Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεται εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις  δύο μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.»

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων».

 

 ΠΗΓΗ: voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ