29.05.20 | 23:11

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου για τη μεταλλευτική δραστηριότητα
23.07.13 | 12:23

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου για τη μεταλλευτική δραστηριότητα

Την ανάγκη μιας πιο... "ψύχραιμης" αντιμετώπισης του θέματος της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική, υπογραμμίζει με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου.

Στο ψήφισμα, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, επισημαίνεται ότι, θα πρέπει να υπάρξει ένας ειλικρινής και χωρίς προκαταλήψεις διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και πως: «Με δεδομένη την παγκόσμια οικολογική παραδοχή πως «οτιδήποτε θρέφει και εξυπηρετεί τον σημερινό άνθρωπο δυστυχώς πληγώνει το περιβάλλον» (καλλιέργειες, αλιεία, ενέργεια, βιομηχανία, τεχνολογία κλπ), κεντρικός πυρήνας του όλου διαλόγου θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των προϋποθέσεων που θα καθιστά εφικτή την συνύπαρξη της επένδυσης με τις υπόλοιπες παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής αλλά και όλης της Χαλκιδικής και όχι η απόκρουση της επένδυσης. Αυτή είναι και η ουσία του προβλήματος».

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι, η απάντηση στο πρόβλημα θα πρέπει να δοθεί από ειδικούς επιστήμονες και των δύο πλευρών και το αποτέλεσμα ενός ενός τέτοιου διαλόγου πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. 

«Οι ακρότητες δημιουργούν πόνο, διαλύουν οικογένειες και διχάζουν και τις κοινωνίες» επισημαίνεται στο ψήφισμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ