21.09.20 | 10:27

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Ψάχνουν λύση για τους Ρομά Χαλανδρίου
01.10.14 | 16:52

Ψάχνουν λύση για τους Ρομά Χαλανδρίου

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Αβραάμ Γούναρη, θα έχει, αύριο, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, παρουσία του Δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου και του προέδρου των Ρομά Χαλανδρίου, Στέλιου Καλαμιώτη, με σκοπό να διερευνηθεί αν υπάρχουν δημόσιες εκτάσεις, που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για την ανέγερση οικισμού, όπου θα μετεγκατασταθούν μόνιμα οι Ρομά Χαλανδρίου.

Στο μεταξύ, σήμερα, κατεδαφίστηκαν από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ακατοίκητοι οικίσκοι στον καταυλισμό των Ρομά, στο Χαλάνδρι.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όπως είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη που συμμετείχαν ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και ο πρόεδρος των Ρομά Χαλανδρίου.

Μετά την κατεδάφιση των παράνομων οικίσκων ο καταυλισμός καθαρίστηκε από τα μπάζα, τα οποία περισυνελέγησαν από τα συνεργεία της Α.Δ. Αττικής και μεταφέρθηκαν σε χωματερή αδρανών υλικών.

Η αυριανή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του κ. Μαν. Αγγελάκα, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες του Δημάρχου Χαλανδρίου για την εξεύρεση κατάλληλης έκτασης για την μετεγκατάσταση των Ρομά πέραν αυτής του οικισμού, που έχει ήδη δημιουργηθεί στα Μέγαρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ