22.04.21 | 17:03

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πρωτότυπο τρόπο θα γιορτάσει τις Απόκριες ο Δήμος Αγίου Δημητρίου
05.03.21 | 13:43

Με πρωτότυπο τρόπο θα γιορτάσει τις Απόκριες ο Δήμος Αγίου Δημητρίου

Σε πείσμα των καιρών που δε μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε το Τριώδιο με τον τρόπο που ξέρουμε και μας αρέσει, που δεν μας αφήνουν να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο, να συναντηθούμε και να ξεφαντώσουμε όπως επιβάλλει το πνεύμα της εποχής, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Δημητρίου ετοίμασε μια σειρά από διαδικτυακά δρώμενα, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να νιώσουμε το κλίμα της Απoκριάς, απαλύνοντας, όσο αυτό είναι δυνατό, το συνεχιζόμενο περιορισμό μας στο σπίτι! 

«Για τις φετινές Απόκριες απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους και όλες να κατασκευάσετε τις πιο πρωτότυπες και μάσκες και αποκριάτικα κοστούμια, να τα φωτογραφίσετε και να τα στείλετε στο e-mail του ΟΠΑΠ opap@dad.gr μέχρι το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021.

Δημιουργείστε την αποκριάτικη μάσκα σας ή στολή και μοιραστείτε την!

Σας καλούμε σε μια δράση δημιουργική και καλλιτεχνική, αλλά συγχρόνως και μια εμπειρία ψυχοθεραπευτική.Μπορεί να υλοποιηθεί είτε στο σπίτι είτε στο πλαίσιο της σχολικής τάξης και μέσα από αυτή οι εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα μοιραστούν τη χαρά της δημιουργίας τους με άλλους!», τονίζει ο Δήμος.

Όλες οι κατασκευές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου

Επειδή Απόκριες στην πόλη του Αγ. Δημητρίου χωρίς το καθιερωμένο "Κυνήγι Θησαυρού" δεν γίνονται... ετοιμάστηκε γι' αυτή τη διαφορετική χρονιά και ένα διαφορετικό διαδικτυακό παιχνίδι!

«Προετοιμαστείτε καταλλήλως, φορέσετε τα πειρατικά σας, συνδεθείτε, δηλώστε συμμετοχή https://treasure-hunt.gr/registrationformdad/
και μπείτε σε έναν συναρπαστικό πειρατικό κόσμο όπου θα αποκρυπτογραφήσετε πειρατικά μηνύματα, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες, θα παίξετε παιχνίδια λογικής, παρατηρητικότητας και στρατηγικής, συνθέτοντας πειρατικά παζλ και θα περιπλανηθείτε σε μυστηριώδεις λαβύρινθους.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών.

Το κυνήγι του πειρατικού θησαυρού ξεκινάει την 1 Μαρτίου 2021 και ολοκληρώνεται 15 Μαρτίου 2021 και όσοι/ες το ολοκληρώσουν, φτάνοντας στο θησαυρό, θα λάβουν “Πειρατικό έπαινο”!». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ