19.04.21 | 00:06

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας
28.02.21 | 08:56

Πρωτοβουλία για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη - κάνοντας λόγο για «επιτακτική ανάγκη» - την παράταση της σύμβασης των 54 ωφελουμένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης, Γενικός Γραμματέας της ΕΝ.Π.Ε., κ. Ιωάννης Γιώργος.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Παράταση Σύμβασης εργαζόμενων μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, το οποίο διορθώνεται μερικώς, με τη απασχόληση συμβασιούχων μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο απασχολούνται 54 ωφελούμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο Δράσης της Δημόσιας Πρόσκλησης Ν.4/2020 “προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων, και άλλων Φορέων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και ως προς το εθνικό σκέλος από τον ΟΑΕΔ.

Η εργασία που προσφέρουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι πολύτιμη, καθώς συμβάλλουν στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των τμημάτων στα οποία απασχολούνται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους.

Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να παραταθεί η παραμονή των ωφελουμένων από τη συγκεκριμένη δράση, πέραν των οχτώ μηνών και για το μέγιστο δυνατό διάστημα.

 

Με εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Ιωάννης Γιώργος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ