04.04.20 | 01:44

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η πρώτη αντίδραση στην “7ετια” των της 3Κ - Στάση Εργασίας και Διαμαρτυρία την Πέμπτη
24.02.20 | 11:07

Η πρώτη αντίδραση στην 7ετια των της 3Κ - Στάση Εργασίας και Διαμαρτυρία την Πέμπτη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναττικού Σωματείου ΟΤΑ «ΗΡΑΚΛΗΣ», στο Άρθρο 76 του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών, που ορίζει το δικαίωμα απόσπασης, μετακίνησης και μετάταξης επιτυχόντων της 3Κ, μετά την παρέλευση επταετούς παραμονής στην υπηρεσία πρόσληψης ή διορισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr το Σωματείο, πριν λίγη ώρα, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του, αποφάσισε να προκηρύξει Στάση Εργασίας, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο Υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος).

Ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» καταγγέλλει, επίσης, το Άρθρο 74 του νομοσχεδίου και την πρόβλεψη για την διαδικασία κινητικότητας και τη σύμφωνη γνώμη Δημάρχου.

«Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στην Βουλή διαπιστώσαμε ότι στο άρθρο 76 υποχρεώνει τους νεοδιοριζόμενους συναδέλφους της 3Κ σε 7ετη παραμονή στον φορέα που διορίστηκαν, χωρίς δικαίωμα μετάταξης ή απόσπασης. Επίσης, στο άρθρο 74 δίνει το δικαίωμα μετατάξεων στους υπόλοιπους υπαλλήλους των ΟΤΑ άλλα με την σύμφωνη γνώμη δήμαρχου.

Για την διάταξη του άρθρου 76 θεωρούμε ότι είναι εκδικητική και άδικη για τους συγκεκριμένους συναδέλφους.

Για την διάταξη του άρθρου 74 θεωρούμε ότι εμμέσως καταργεί την κινητικότητα. 

Γι αυτούς τους λόγους προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, από τις 11.00 π.μ. έως την λήξη της βάρδιας, και συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος).

Ζητάμε άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων και την παραμονή της 2ετους υποχρεωτικής θητείας όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Ζητάμε την παραμονή του δικαιώματος μας στην κινητικότητα χωρίς σύμφωνες γνώμες οι οποίες μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές ρουσφετολογίας. 

Ο πρόεδρος                   Ο γραμματέας 

Θ. Σπυρόπουλος           Σ. Πητάκης»,

τονίζεται στην προς δημοσίευση ανακοίνωση του Σωματείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ