02.07.20 | 13:07

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Αμαρουσίου
22.04.13 | 15:06

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Αμαρουσίου

Την εξέλιξη των έργων για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Μανιάτης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιάννη Στριφτό και την επιβλέπουσα μηχανικό, Μαρία Σκούρα.

Τα έργα αυτή τη χρονική περίοδο εξελίσσονται στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στην οδό Μητροπόλεως και αφορούν στην ανάπλαση αλλά και στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου Αμαρουσίου.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, «στόχος των έργων είναι η τόνωση του εμπορικού  ενδιαφέροντος και της επισκεψιμότητας της περιοχής. Η κατασκευή των έργων πρόκειται να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και άλλο οι πολίτες. Επιδίωξη όλων μας, με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, είναι να έρχονται στο Μαρούσι άνθρωποι να ψωνίσουν, να περπατήσουν και να ψυχαγωγηθούν κάτι που είναι τόσο αναγκαίο στις μέρες μας. Θα ήθελα να αναφέρω μερικά στοιχεία του έργου τα οποία το καθιστούν ιδιαίτερο και πρωτοποριακό. Η μελέτη του έργου δεν έχει βασιστεί απλά και γενικόλογα στις αρχές της εφαρμογής στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού αλλά τα στοιχεία που προτείνονται προς εισαγωγή στο έργο έχουν διαμορφωθεί και μελετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο τρισδιάστατο πειραματικό μοντέλο του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα της έδρας Φυσικής. Παράλληλα, αναπλάθεται ριζικά η πλατεία Αγίας Λαύρας με πρωτότυπα διακοσμητικά αρχιτεκτονικά στοιχεία χωρίς να θιγεί ούτε στο ελάχιστο το υπάρχον πράσινο, δημιουργείται σύγχρονη παιδική χαρά, σιντριβάνι, καθιστικά, χώρος περιπάτου κ.ο.κ.».

Ο σχεδιασμός της κατασκευής των έργων έγινε με τρόπο ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών. Για το λόγο αυτό τα έργα πραγματοποιούνται με κυλιόμενο τρόπο σε διαφορετικούς δρόμους του Αμαρουσίου. 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ