09.05.21 | 04:09

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Προχωρά η κατασκευή του οδικού άξονα "Φωκιανός - Κυπαρίσσι"
03.01.14 | 12:35

Προχωρά η κατασκευή του οδικού άξονα Φωκιανός - Κυπαρίσσι

«Το 2014 ξεκινά με την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου, το οποίο ήταν όνειρο 20ετίας και πλέον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα «Φωκιανός - Κυπαρίσσι», με την ανάδοχο εταιρεία. 

«Πρόκειται για το πιο σημαντικό και πιο δύσκολο τμήμα του Ανατολικού παραλιακού άξονα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι, «το τμήμα αυτό κατέχει ιδιαίτερη θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς θα συνδέσει την παραλιακή Κυνουρία με την παραλιακή Λακωνία». 

«Η κατασκευή του οδικού αυτού τμήματος θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής και συνάμα θα καταστήσει πιο ασφαλή και πιο άνετη τη διακίνηση των αγροτικών της προϊόντων» τόνισε, τέλος, ο κ. Τατούλης. 

Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί, αποτελεί τμήμα της οδού Μύλοι – Κυβέρι – Άστρος – Τυρός – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι, θα έχει μήκος 20 χιλιομέτρων, περίπου, κυρίως νέας χάραξης, με προϋπολογισμό 15.350.000 ευρώ και η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι το τέλος του 2015.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ