12.12.19 | 20:32

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ

Πρόωρες Εκλογές: Στον “αέρα” το νέο θεσμικό πλαίσιο υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους
05.06.19 | 09:41

Πρόωρες Εκλογές: Στον αέρα το νέο θεσμικό πλαίσιο υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής του άρθρου 97, του Ν.4483/2017 που είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη γενικότερη αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου περί υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού (Δήμοι), στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ με εκπρόσωπό της.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες του τελικού πορίσματος της Επιτροπής, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία για τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται μέχρι την έκδοση του νέου νόμου.

«Δυστυχώς οι μέχρι σήμερα γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και η προκήρυξη των πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών με ταυτόχρονη διάλυση της Βουλής, μεταφέρουν τις όποιες τροποποιήσεις απαιτούνται να γίνουν στον Κώδικα Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων (Ν.3850/2010, Φ.Ε.Κ. 84 Α΄ 2-6-2010), στην επόμενη Κυβέρνηση και στο επόμενο Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις Εκλογές του Ιουλίου.

Ευελπιστούμε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που αφορά σημαντικές αλλαγές στην παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο στα είδη όσο και στις ειδικότητες των εργαζομένων, να εκδοθεί άμεσα και πριν τη διάλυση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεχίσει ακούραστα με το ίδιο σθένος να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την οριστική εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση, Υπουργό ή Δήμαρχο προκύπτει από τις Εκλογικές αναμετρήσεις», σχολιάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ