19.09.20 | 05:39

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πρόταση για χρηματοδότηση ανάπλασης της Πλατείας Αγ. Βασιλείου
09.10.13 | 12:15

Πρόταση για χρηματοδότηση ανάπλασης της Πλατείας Αγ. Βασιλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, στην περασμένη του τακτική συνεδρίαση, αποφάσισε την υποβολή πρότασης, προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. πρωτ. 173/25-1-2011 (κωδ. Πρόσκλησης 29) Ανοιχτής Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του έργου: «Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Βασιλείου», προϋπολογισμού 1.970.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ανέφερε: 

«Η μελέτη της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Βασιλείου έχει πάρει έγκριση από όλους τους φορείς. Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε τώρα έτοιμοι να υποβάλλουμε την πρόταση μας για ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων στα πλαίσια των ολοκληρωμένων σχεδίων αστικής αναγέννησης».

Η μελέτη προβλέπει έναν ορθογωνικό κάναβο πλακοστρωμένο στην πλατεία, ένα περιμετρικό δρόμο, για τον οποίο δρόμο η πρόταση του μελετητή είναι να γίνει με γρανιτένιο κυβόλιθο και διέλευση σε σχήμα S και Τ από την Γεωργίου Α’ προς την Εθνομαρτύρων και σύνδεση αυτού του άξονα με την οδό Ουάσινγκτον. Θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά όχι η κυκλική.

Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται δεντροφύτευση, νέες φυτεύσεις, χώροι πρασίνου, τρία πλατάνια στη δυτική πλευρά της πλατείας  και νεροσυρμή.

Αυτή είναι η τελική πρόταση για την ανάπλαση της πλατείας την οποία και θα υλοποιήσουμε.

Η Τρίπολη αλλάζει. Συνεχίζουμε  να αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και των επισκεπτών». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ