11.07.20 | 14:46

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Προσωρινή παραμονή για τους "παρατασιούχους" του Δήμου Χαϊδαρίου
11.04.19 | 15:01

Προσωρινή παραμονή για τους παρατασιούχους του Δήμου Χαϊδαρίου

Για μία ακόμα φορά, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, βρέθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων (παρατασιούχων), στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, καθώς, χθες, εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα. Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρασίνου κ. Χουδελούδης. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δικής και ορίστηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης για τις 30 Ιουλίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ από το 2015 κι έκτοτε με τρεις (3) παρατάσεις, σύμφωνα με τους νόμους 4429/16 και 4479/17, καθώς και με προσωρινές διαταγές Δικαστηρίων συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα.

Η Δημοτική Αρχή, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζόμενων σε μόνιμες θέσεις εργασίας, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πρόκειται για 26 εργαζόμενους, οι οποίοι στελεχώνουν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

«Η μοναδική λύση που θα δώσει τέλος στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται και στα οξυμένα προβλήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις τους.

Αυτό προσκρούει στην απαγόρευση από την κυβέρνηση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δίκιο των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλεία, με δικαιώματα», τονίζει η δημοτική Αρχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ