06.06.20 | 08:16

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την προστασία εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ζητά η Ε.Ε.Δ.Α.
13.10.19 | 12:13

Την προστασία εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ζητά η Ε.Ε.Δ.Α.

Την προστασία των εργαζομένων του Τομέα Καθαριότητας Ομονοίας - κατά καιρούς δέχονται επιθέσεις από παραβατικά και όχι μόνο στοιχεία με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά τους - ζητά από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (Ε.Ε.Δ.Α.), μετά από επίσκεψή της στον συγκεκριμένο Τομέα.

 

Η ανακοίνωση

«Αντιπροσωπεία του προεδρείου του σωματείου μας επισκέφτηκε τον τομέα καθαριότητας Ομονοίας, της πρώτης Δημοτικής Κοινότητας Οδοκαθαρισμού και συνομίλησε με τους συναδέλφους. Η εργασία που προσφέρουν και η υπομονή που δείχνουν, προστίθεται στην συνολική προσπάθεια όλων των εργαζομένων της Διεύθυνσης, την οποία θα χαρακτηρίζαμε με μια λέξη ηρωική.

Σε κάποιους ο χαρακτηρισμός ίσως ν΄ ακούγεται ως υπερβολή. Η πραγματικότητα όμως τον επιβεβαιώνει. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ασκούν καθημερινά τα καθήκοντα τους σ΄ ένα περιβάλλον όπου η ανομία και η παραβατικότητα είναι παρούσες θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα.

Δεν θεωρούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μένουν, συχνάζουν ή δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η απουσία της πολιτείας από την, στοχευμένα, υποβαθμισμένη περιοχή. Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων πρέπει να διασφαλίζεται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Τίθεται όμως και το ζήτημα των υπηρεσιών που προσφέρει η διεύθυνση προς τους πολίτες, αφού η έλλειψη προσωπικού και ειδικών μηχανημάτων ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, ακυρώνει τις προσπάθειες των συναδέλφων.

Ζητάμε από τη νέα Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει τα σημαντικά αυτά προβλήματα. Να πάρει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να ενισχυθεί η ασφάλεια των εργαζομένων. Επίσης να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού και στην αγορά ειδικών μηχανοκίνητων και πλυστικών οχημάτων.

Μόνο, μ΄ αυτές τις ενέργειες η Δημοτική Αρχή θα ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών.»  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ