29.05.20 | 22:37

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Επαναλειτουργούν οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες
16.05.19 | 12:02

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Επαναλειτουργούν οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες

Σε μία προσπάθεια οι οδηγοί ΙΧ και δικύκλων να σεβαστούν τις λεωφορειολωρίδες, ώστε τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να μπορούν να πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, χωρίς καθυστερήσεις, ο ΟΑΣΑ θέτει και πάλι σε λειτουργία τις φωτογραφικές κάμερες.

Αναμενόμενο, οι φωτογραφίες των παραβάσεων θα φέρουν και πρόστιμα.

Όπως αναφέρει και το newsauto, οι λεωφορειολωρίδες στην Αττική εκτείνονται σε 52,3 χιλιόμετρα και οι παραβάσεις από τους οδηγούς είναι πάρα πολλές σε καθημερινή βάση.

Αν και αρχικά το μέτρο με τις λεωφορειολωρίδες είχε λειτουργήσει, στη συνέχεια η μη αστυνόμευση και οι βλάβες στη λειτουργία των καμερών έδωσε πάτημα στους Έλληνες οδηγούς να κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε αυτές, όπως ακριβώς κάνουν και με τη ΛΕΑ.

Ο ΟΑΣΑ, έχει θέσει στόχο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα ακόμη και σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και γι αυτό προχώρησε σε σύμβαση τον Απρίλιο με εταιρεία, για τον έλεγχο και την συντήρηση των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων.

Η εταιρεία θα παραδίδει στον ΟΑΣΑ αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο.

Οι παραβάσεις στις λεωφορειολωρίδες το 2016

Ενδεικτικό της κατάστασης πάντως, είναι για παραβίαση της απαγόρευσης χρήσης των λεωφορειολωρίδων, το 2016, βεβαιώθηκαν 2.929 παραβάσεις και για παράνομη στάθμευση σ’ αυτές 1.725 παραβάσεις.

 ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ