21.10.19 | 15:18

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσκρουση σκάφους σε ναυπηγείο του Περάματος
11.07.19 | 20:00

Πρόσκρουση σκάφους σε ναυπηγείο του Περάματος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Π/-Τ/Ρ σκάφους “ΑΛΕΞΑ ΤΖΕΙ” Ν.Π. 12641 σε περίφραξη ναυπηγείου στο Πέραμα. 

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, κατά τη διάρκεια χειρισμών για αλλαγή θέσης ελλιμενισμού του από τον θαλάσσιο χώρο του ναυπηγείου που βρισκόταν το σκάφος, σε νέο σημείο πρόσδεσης, προσέκρουσε με την πλώρη στην περίφραξη του παρακείμενου ναυπηγείου, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο πρωραίο τμήμα (κοράκι) του σκάφους.

Από το περιστατικό, δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε  θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος προσέδεσε ασφαλώς στο ναυπηγείο.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΕΞΑ ΤΖΕΙ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων διότι το σκάφος δεν έφερε πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε ισχύ και δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια μεθόρμισης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ