20.01.20 | 00:32

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Προσφυγικό: ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ από τους δημότες του Περιστερίου
21.03.16 | 16:04

Προσφυγικό: ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ από τους δημότες του Περιστερίου

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Περιστεριώτες, από την οικονομική ασφυξία των μνημονίων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή τους, στη μεγάλη εκστρατεία του Δήμου Περιστερίου, για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Συγκινημένος και υπερήφανος για τους συμπολίτες του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, τόνισε:

«Η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η ανθρωπιά των συμπολιτών μου, ήταν συγκλονιστική! Απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι διαθέτουν περίσσευμα ψυχής. Χιλιάδες απλοί πολίτες, μικροί και μεγάλοι, κοινωνικοί φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι και αθλητικά σωματεία, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο αγάπης. Για μας το δάκρυ δεν έχει χρώμα, το δάκρυ δεν έχει πατρίδα».

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τη μεγαλοσύνη και τη γενναιοδωρία των Περιστεριωτών, οι οποίοι μετέτρεψαν την 19η Μαρτίου 2016 σε ημέρα αγάπης και προσφοράς. 

Η συνεργασία των εθελοντικών και κοινωνικών φορέων της πόλης ήταν πολύτιμη στην επιτυχία της κοινωνικής δράσης του Δήμου.

Οι Περιστεριώτες δε συνέβαλαν από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημά τους προσέφεραν ό,τι μπορούσαν και αυτές οι προσφορές είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη απόδειξη ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Πέραν των άλλων, συμμετείχαν και οι δημοτικές παρατάξεις "Με την Κοινωνία Μπροστά", "Περιστέρι με Όλους - Ανατροπή" και "Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή".

Τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν με φορτηγά του Δήμου Περιστερίου στις πιστοποιημένες αποθήκες του Κέντρου Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ