06.06.20 | 04:53

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσάραξη πλοίου στο Θερμαϊκό Κόλπο
15.09.19 | 08:21

Προσάραξη πλοίου στο Θερμαϊκό Κόλπο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του M/V ''SIRIOS CEMENT I'' σημαίας Μάλτας για περιστατικό προσάραξης του πλοίου στη θαλάσσια περιοχή Μικρού Έμβολου Θερμαϊκού Κόλπου.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα Ρ/Κ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VII'' Ν.Π. 12490 και ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLIV'' Ν.Π. 12511 με τη συνδρομή των οποίων το πλοίο αποκολλήθηκε, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) μέλη πληρώματος, είχε αποπλεύσει έμφορτο από το αγκυροβόλιο της Θεσσαλονίκης για το λιμένα Porto Margiera Ιταλίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης,που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SIRIOS CEMENT I'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και ελέγχου πιστοποίησης της στεγανότητας από συνεργείο δυτών.

Επίσης, διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από Επιθεωρητή MOU της οικείας Λιμενικής Αρχής με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ