18.09.20 | 10:52

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσάραξη πλοίου λόγω της κακοκαιρίας ανοχτά της Σαλαμίνας - Επιχείρηση του Λ.Σ.
15.12.19 | 10:32

Προσάραξη πλοίου λόγω της κακοκαιρίας ανοχτά της Σαλαμίνας - Επιχείρηση του Λ.Σ.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, πρωινές ώρες χθες, ότι το Φ/Γ ''PUFFY'' σημαίας Μάλτας το οποίο βρισκόταν από την 13/12/19 αγκυροβολημένο λόγω μηχανικής βλάβης (άφορτο) στο αγκυροβόλιο Πειραιά συνοδεία του Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLI'' Ν.Π. 12492, παρασύρθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσάραξε στην Άκρα Τρόπαια ν. Σαλαμίνας.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν είκοσι ένας (21) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, ρυμουλκήθηκε από το ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLI'' με τη συνδρομή των Ρ/Κ ''LEON'', ''IFESTOS II'' και ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXXVII'' και προσδέθηκε με ασφάλεια σε εγκαταστάσεις ναυπηγείου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, όπου τοποθετήθηκε φράγμα περιμετρικά του.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας διαπίστωσαν μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης υφάλων από καταδυτικό συνεργείο διαπιστώθηκε βαθούλωμα γάστρας 2 επί 1 μέτρα καθώς και ρήγμα εντός αυτού 0,5 μέτρου. Γνωρίζεται επίσης, ότι δεν συντρέχει κίνδυνος βύθισης λόγω μικρού βάθους του σημείου ελλιμενισμού.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ''PUFFY'' και απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ