19.04.21 | 11:18

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Προορισμός Αττική: Ασφαλής και in όσο ποτέ για το φετινό καλοκαίρι»
29.05.20 | 08:48

Προορισμός Αττική: Ασφαλής  και in όσο ποτέ  για το φετινό καλοκαίρι

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Περιφερειάρχη, οι συνθήκες δείχνουν ευοίωνες για την επανέναρξη του Τουρισμού στη Χώρα μας, τόσο από την επιθυμία των ξένων ταξιδιωτών όσο και από την πρόθεση της Ελλάδος. Τι προβλέπετε και τι σχεδιάζετε για την Αττική σ΄ αυτήν την τόσο δύσκολη χρονιά;

«Κύριε Κουφάκη, οι συνθήκες είναι πράγματι αρκετά αισιόδοξες ως προς την επανέναρξη του Τουρισμού για την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε σχέση με άλλες και γείτονες Χώρες μας, που αντιμετώπισαν την πανδημική κρίση με πολύ περισσότερες απώλειες. Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω ότι, για να ανταπεξέλθουμε στο νέο στόχο, που είναι η ασφάλεια στις διακοπές, καλούμαστε να σχεδιάσουμε, να προβλέψουμε και να δράσουμε με ακρίβεια και επιστημονική εγκυρότητα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη μέχρι σήμερα επιτυχία της αντιμετώπισης της πανδημίας και την ασφάλεια της δημόσιας υγείας για τον πληθυσμό της Χώρας, επεκτείνοντας την καλή μας φήμη και για την ταξιδιωτική υγεία. Με αυτό το πνεύμα, και με πολύ προσεκτικές κινήσεις, αξιολογούμε και αποφασίζουμε το πλάνο επανεκκίνησης του Τουρισμού, εσωτερικού ή εξωτερικού για την Αττική. Στόχος μας είναι να υποδεχτούμε τους τουρίστες της Αττικής, προσδίδοντας τους βέβαια, κατ’ αρχήν, το συναίσθημα ηρεμίας που ο ταξιδιώτης αποζητά, αλλά και ασφάλειας ως προς την υγεία του, ώστε να μπορέσει να απολαύσει όσα η Αττική σήμερα προσφέρει.»

 

Εννοείτε δηλαδή ότι, η «Νέα Κανονικότητα» για την υποδοχή των ταξιδιωτών στην Αττική, έχει ως κύριο στόχο την υγεία, την ασφάλεια της ζωής και σε δεύτερο επίπεδο όσα ο ταξιδιώτης επιδιώκει και ονειρεύεται στις διακοπές του να απολαύσει; 

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση της πανδημίας και σε κάθε συζήτηση για τον Τουρισμό, στην Περιφέρεια Αττικής δε σταματήσαμε να διερευνούμε τις προοπτικές του Τουρισμού, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια της ταξιδιωτικής υγείας που εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για την επανεκκίνηση του εσωτερικού και εξωτερικού Τουρισμού. Αυτός είναι και ο λόγος, που εγκαίρως διερευνήσαμε και τις δυνατότητες πιστοποιήσεων ασφαλείας ταξιδιωτικής υγείας, όπως η πρωτοβουλία που πήραμε σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα Τουρισμού Υγείας, την ΕΛΙΤΟΥΡ, για τα πρωτόκολλα υγείας των ξενοδοχείων, κάτι που άλλωστε και διεθνείς οργανισμοί Τουρισμού εισηγούνται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος μας είναι ο ταξιδιώτης να γνωρίζει ότι κάθε λεπτό και κάθε ημέρα του στην Αττική, συμβάλλει υπέρ της υγείας του, και επουδενί δεν απειλείται από παραλείψεις ή αμέλεια ευθύνης της Χώρας μας ή της Πολιτείας σε σχέση με την πρωτόγνωρη επιδημία. Θεωρούμε ότι, για κάποιον που αποφασίζει να επισκεφθεί έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, και επικρατέστερο για φέτος, όπως η Ελλάδα, η Αττική είναι ο ιδανικότερος τόπος για να επιλέξει, ειδικά σ’ αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.

Εκτός από την πολυμορφία των επιλογών, του πολιτισμού, της ακτογραμμής και της Αθηναϊκής Ριβιέρας, των λόφων της, των οδοιπορικών διαδρομών, του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα και πολλών άλλων, η Αττική, προσφέρει με μεγάλη διαφορά από όλη την υπόλοιπη Χώρα, το πρώτο ζητούμενο για την δύσκολη φετινή χρονιά. Διαθέτει τα μεγαλύτερα και περισσότερα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά από όλη την επικράτεια και τις δυνατότητες έγκαιρης ανίχνευσης και επιτυχούς νοσηλείας του για την απευκταία περίπτωση που ο επισκέπτης θα εμφανίσει συμπτώματα. Δείξαμε μέχρι σήμερα παγκοσμίως ότι, μπορούμε να βγούμε πρωταθλητές από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση της πανδημίας και αυτό συντελέστηκε με επίκεντρο το σύστημα υγείας στην Αττική, τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Χώρας. 

Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα διατηρηθεί και θα συνεχίσει να κερδίζει αυξητικά την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου ταξιδιωτικού κοινού.»

 

Έχετε προτάσεις τέτοιες ώστε υπό τις συνθήκες της Νέας Κανονικότητας στον Τουρισμό, η Αττική θα μπορούσε πραγματικά να γίνει ένας παγκοσμίως κυρίαρχος ελκυστικός προορισμός; 

«Όπως και η καμπάνια της Αττικής επισήμως και προ κορονοϊού αναδεικνύει, η Αττική ΕΙΝΑΙ η Ελλάδα σε μικρογραφία. Τα έχει όλα και μπορεί να αξιοποιήσει και να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα υπό αυτό το μοντέλο της προσωπικής προστασίας κατοίκων και επισκεπτών από την φοβερή επιδημία. Οι προτάσεις μας και οι αρχικοί σχεδιασμοί μας -προ πανδημίας- για την Αττική, ως Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας, γίνονται τώρα περισσότερο επίκαιροι από ποτέ.

Ξεκινώντας από τον πολιτισμό, και αφού διασφαλίσουμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ότι κάθε αρχαιολογικός επισκέψιμος χώρος θα τηρεί τα υγειονομικά εχέγγυα ασφαλείας απέναντι στον covid-19, συστήνουμε, όπως είχαμε προαναγγείλει, την ανάπτυξη των πολιτιστικών διαδρομών στην Αττική και την δημιουργία δικτύων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και σύνδεσης των διάσπαρτων μνημείων του Λεκανοπεδίου.

Υπό το πνεύμα των «διαδρομών», επεκτείνουμε τη στρατηγική μας, με στόχο την παρακίνηση των επισκεπτών να γίνουν περιπατητές, ποδηλατιστές, ή θαλάσσιοι αθλητές, απολαμβάνοντας τον φυσικό πλούτο της Αττικής, στα βουνά, τα νησιά και τις παραλίες της, αλλά και στα σοκάκια των πόλεων, σ’ αυτό το «προστατευμένο πεδίο» της Περιφέρειας από τον covid-19, με την εξακολούθηση της τήρησης μέτρων όπως οφείλουν, λόγω πανδημίας, να είναι όλες οι Περιφέρειες του κόσμου.

Από εκεί και πέρα, οργανώνουμε τις προτάσεις μας, ώστε να καταστήσουμε την παραμονή των όποιων τουριστών μας επισκεφθούν ακόμη πιο υγιεινή. Με πακέτα προτάσεων υγιεινής διατροφής, προτάσεων ευεξίας που θα ενισχύουν το ανοσοποιητικό και θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να επωφεληθούν το ιδανικό κλίμα της Αττικής και να αξιοποιήσουν την παραμονή τους εδώ ιαματικά.

 Όλα αυτά, με σταθερά πολύ συστηματική ενημέρωση και καθοδήγηση  των ταξιδιωτών για την ασφάλεια και την υγεία τους.»  

 

Ακολουθεί η συνέντευξη (επισυναπτόμενο αρχείο) σε μορφή .pdf [ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ]

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ