18.04.21 | 03:09

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προκήρυξη 3Κ: Ερωτήσεις - απαντήσεις υποψηφίων [Μέρος Β’]
12.06.19 | 08:12

Προκήρυξη 3Κ: Ερωτήσεις - απαντήσεις υποψηφίων [Μέρος Β’]

To epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων.

 

Οι ερωτήσεις - απαντήσεις

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω για την προκήρυξη 3K. Είχα περάσει στα προσωρινά με 1.538 μόρια και στα τελικά μου έκοψαν 522 μόρια, 200 γιατί είχα δηλώσει με χαρτιά σωστά ότι, ήμουν τέκνο τρίτεκνης οικογένειας και 322 μόρια γιατί δεν μου μέτρησαν τα ένσημα από το ΤΕΒΕ που έχω. Τα ένσημα όλα τα εκτύπωσα από την ιστοσελίδα ΑΤΛΑΣ. Αν για παράδειγμα ήθελαν χαρτί από το ΤΕΒΕ, εκτός τα ένσημα, τότε γιατί στην ηλεκτρονική αίτηση αφού είχα δηλώσει ότι δεν έχω στείλει χαρτί από το ΤΕΒΕ παρά μόνο τα ένσημα από το ΑΤΛΑΣ μετρηθήκαν κανονικά τα ένσημα; Έχω καμιά ελπίδα; Ευχαριστώ!

«Οι προσωρινοί πίνακες συντάσσονται με βάση τις δηλώσεις των υποψηφίων, ενώ οι οριστικοί με βάση την εξέταση των δικαιολογητικών. Προφανώς, λοιπόν, από την εξέταση των δικαιολογητικών προέκυψε ότι η αίτησή σας είχε ελλείψεις. Δεδομένου ότι ήσασταν στους προσωρινούς πίνακες, αλλά δεν είσαστε στους οριστικούς θα λάβετε έγγραφη ενημέρωση από το ΑΣΕΠ για το λόγο που αυτό συνέβη. Εφόσον ο λόγος της απόρριψής σας οφείλεται σε λάθος στην καταμέτρηση για το οποίο δεν ευθύνεστε, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση θεραπείας ζητώντας να διορθωθεί το λάθος. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν η μη προσμέτρηση των μορίων οφείλεται σε έλλειψη της αίτησής σας για την οποία ευθύνεστε, θα μπορούσατε να αναφέρετε ότι η έλλειψη οφείλεται σε παραδρομή, ελπίζοντας ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός θα γίνει δεκτός. Αναφορικά με τα ένσημα του ΤΕΒΕ η προκήρυξη ανέφερε ρητά ότι πρέπει να προσκομιστεί έγγραφη βεβαίωση του ασφαλιστικού ταμείου.»

 

Ήθελα να ρωτήσω, στην αίτηση μου επέλεξα την ιδιότητα του τέκνου πολύτεκνου αλλά δεν πρόσεξα ότι έπρεπε να επιλέξω να βαθμολογηθώ γι' αυτό. Θεωρούσα ότι από την στιγμή που επέλεξα την ιδιότητα αυτόματα, έπαιρνα τα αντίστοιχα μόρια όπως γίνεται συνήθως σε όλες τις προκηρύξεις, στέλνοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τι θα μπορούσα να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Σας ευχαριστώ.

«Θα μπορούσατε να υποβάλετε αίτηση θεραπείας, αναφέροντας ότι η παράλειψή σας να επιλέξετε να βαθμολογηθείτε για την ιδιότητα έγινε εκ παραδρομής και να ζητήσετε να προσμετρηθούν τα μόρια, ελπίζοντας ότι θα γίνει δεκτός ο εν λόγω ισχυρισμός.»

 

Σχετικά με την 3Κ/2018. Είμαι μητέρα με δύο παιδιά ΑμεΑ με 80% και άνω αναπηρία με πιστοποίηση από ΚΕΠΕ. Στα προσωρινά αποτέλεσμα με πήραν στην ειδική κατηγορία Β' και 1.238 μόρια. Στα οριστικά αποτελέσματα με βγάλανε από την ειδική κατηγορία και με βάλανε στη γενική και τα μόρια μου πέσανε στα 871. Τι μπορώ να κάνω για να διεκδικήσω την ένταξη μου ξανά στην ειδική κατηγορία; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

«Εφόσον διαπιστώνετε ότι υπάρχει εσφαλμένη καταμέτρηση των μορίων σας και το σφάλμα δεν οφείλετε σε εσάς (π.χ. στην περίπτωση που δεν προσκομίσατε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο λόγος για την ένταξή σας σε ειδική κατηγορία) μπορείτε να υποβάλετε αίτηση θεραπείας στο ΑΣΕΠ αιτούμενη την ορθή καταμέτρηση των μορίων σας ή την ένταξη στην ειδική κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον με την υποβολή της αίτησης θεραπείας δεν δικαιωθείτε, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ακύρωσης ενώπιον των Δικαστηρίων. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι εφόσον ήσασταν στους προσωρινούς πίνακες, αλλά δεν εμφανίζεστε ως επιτυχούσα στους οριστικούς θα λάβετε από το ΑΣΕΠ έγγραφη ενημέρωση για το λόγο για τον οποίο αποκλειστήκατε, ώστε εν συνεχεία, αν το επιθυμείτε, να προβείτε σε όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω.»

 

Πέτυχα στην 3Κ/2018 αλλά αρχικά στα προσωρινά αποτελέσματα στα μόρια μου είχαν υπολογίσει τα 150 μόρια που δίνει το ΙΕΚ και τώρα στα οριστικά δεν μου τα έβαλαν. Δηλαδή έχω 150 μόρια λιγότερα από όσα πρέπει. Ξέρετε αν υπάρχει κίνδυνος κάποιος επιλαχών να με πετάξει έξω με δικαστήρια; Πρέπει να κάνω αίτηση θεραπείας;

«Μπορείτε να κάνετε αίτηση θεραπείας ακόμα και αν εμφανίζεστε ως επιτυχών/επιτυχούσα, διότι τα μόρια σχετίζονται και με την κατάταξη και με την κάλυψη κάποιας θέσης προγενέστερης επιλογής. Αναφορικά με τον κίνδυνο να απορριφθείτε εκ των υστέρων μετά από προσφυγή κάποιου επιλαχόντος, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν κάποιος επιλαχών για τη θέση στην οποία πετύχατε προκύψει ότι έχει περισσότερα μόρια από εσάς, στην περίπτωση που γίνει δεκτή κάποια αίτησή του με αυτό το περιεχόμενο, δηλαδή την αναγνώριση ότι η μοριοδότησή του είναι λάθος.»

 

Καλησπέρα, συμμετείχα στην 3Κ ως ΥΕ αλλά δεν είμαι στους διοριστέους. Ήθελα να σας ρωτήσω: α) δεν μου έχουν υπολογίσει τα μόρια ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας και β) εκτός των άλλων δήμων επέλεξα και τον δήμο Μύκονου (μένω Αθήνα). Δεν έχω την εντοπιότητα αλλά αντιθέτως συγκεντρώνω περισσότερα μόρια από τους διορισθέντες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ευχαριστώ.

«Εφόσον θεωρείτε ότι έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση των μορίων σας και για το λάθος αυτό δεν ευθύνεστε εσείς (π.χ. εκ παραδρομής δεν υπολογίστηκε η τριτεκνία παρά το ότι εσείς προσκομίσατε όλα τα απαραίτητα έγγραφα) μπορείτε να κάνετε αίτηση θεραπείας, ζητώντας να διορθωθεί το λάθος και να υπολογιστούν σωστά τα μόριά σας. Στο δεύτερο ερώτημα μπορούμε να πιθανολογήσουμε ότι ούτε όσοι βρέθηκαν με λιγότερα μόρια από εσάς είχαν εντοπιότητα και από τα υπόλοιπα κριτήρια συγκέντρωσαν λιγότερα μόρια.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ