08.07.20 | 10:40

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προκήρυξη 3Κ: Το epoli.gr απαντά σε ερωτήματα υποψηφίων [Μέρος Κ’]
01.07.19 | 18:15

Προκήρυξη 3Κ: Το epoli.gr απαντά σε ερωτήματα υποψηφίων [Μέρος Κ’]

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’ και ΕΔΩ το Ι'.

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ προσωπικά για την ενημέρωση σας για τους εργαζόμενους. Θα ήθελα να ρωτήσω για την 3Κ. Ήμουν στους επιτυχόντες και τώρα είμαι στους επιλαχόντες. Μου έκοψαν 450 μόρια. Χαρτί δεν έχει έρθει από το ΑΣΕΠ για την αίτηση θεραπείας. Είμαι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο σύζυγος έχει αναπηρία 67%, έχω προϋπηρεσία 2 οκτάμηνα στην Κατηγορία ΥΕ και είμαι στις 14 κατηγορίες στις 12 μέσα. Τι ακριβώς συμβαίνει;

«Οι λόγοι για τους οποίους σας αφαιρέθηκαν τα 450 μόρια είναι πολλοί. Πιθανολογώντας μπορούμε να πούμε ότι ενδεχομένως δεν υπολογίσθηκε η πολυτεκνική σας ιδιότητα λόγω του ότι δεν προσκομίσατε τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ΑΣΠΕ, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατρός σας) ή ότι δεν υπολογίστηκε ως ειδική εμπειρία η προϋπηρεσία σας διότι δεν προσκομίσατε σχετική βεβαίωση του Δήμου, στον οποίο πραγματοποιήσατε αυτή. Μπορεί ασφαλώς ο μη υπολογισμός των μορίων να οφείλεται και σε λάθος του ΑΣΕΠ. Προκειμένου να λάβετε μία πιο ορισμένη απάντηση στο ερώτημά σας θα πρέπει να ελεγχθεί η αίτησή σας και τα δικαιολογητικά που προσκομίσατε στο ΑΣΕΠ.»

 

  • Καλησπέρα και από μένα. Πέρασα και εγώ στους διοριστέους της 3Κ/2018 στην Κατηγορία ΤΕ. Έχω σύζυγο δημόσιο υπάλληλο σε νησί στην παραμεθόριο και 2 ανήλικα τέκνα και ο τόπος διορισμού είναι άλλο νησί όχι παραμεθορίου και συγκεκριμένα σε φορέα ΝΠΙΔ (ΔΕΥΑ) με σύμβαση ΙΔΑΧ όπως ήταν στον ΑΣΕΠ η συγκεκριμένη προκήρυξη. Το ερώτημά μου είναι κατά πόσο εφικτό και σε πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να πάρω μετάθεση στην αντίστοιχη υπηρεσία ΔΕΥΑ της περιοχής μου, βασιζόμενος στην συνυπηρέτηση με τη σύζυγό μου. Σας ευχαριστώ πολύ. Η βοήθειά σας θα είναι πολύ σημαντική.

«Η περίπτωσή σας είναι μεταξύ αυτών για τις οποίες κάποιος θα μπορούσε να πάρει μετάθεση. Το ερώτημα, όμως, σε πόσο χρόνο αυτό θα μπορούσε να συμβεί δεν μπορεί να απαντηθεί καθότι η μετάθεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (κενές θέσεις φορέα υποδοχής, υπηρεσιακά συμβούλια κλπ).»

 

  • Καλησπέρα, θα ήθελα μια πληροφορία όσον αφορά την 3Κ/2018. Ένας φίλος μου διορίστηκε στους οριστικούς σε ειδική θέση λόγω αναπηρίας 67% (από επιτροπή ΚΕΠΑ). Αυτό το ποσοστό όμως άλλαξε στην δεύτερη εξέταση που έγινε από την επιτροπή και έπεσε κάτω από 50%. Τώρα για τον διορισμό όμως ζητούν επικαιροποιημένο χαρτί αναπηρίας.Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Χάνει την θέση; Μπορεί ή πρέπει να κάνει αίτηση θεραπείας;

«Με την αίτηση θεραπείας ο αιτών ζητά την διόρθωση του πίνακα των διοριστέων. Επομένως, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ενδιαφερόμενος δεν έχει νόημα να κάνει αίτηση, καθότι στον πίνακα των διοριστέων εμφαίνεται ως επιτυχών. Αυτό που θα μπορούσε να προσβάλλει είναι πιθανή τροποποίηση του πίνακα που θα συμβεί σε περίπτωση που προσκομίσει το έγγραφο που του ζητάνε και εξαιτίας της αλλαγής δεν ολοκληρωθεί ο διορισμός.»

 

  • Είμαι διοριστέος με την 3Κ/2018 στην ειδικότητα ΥΕ εργατών Ύδρευσης στον Δήμο Σπατών - Αρτέμιδας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν λόγω του ότι είμαι τρίτεκνος γονέας μπορώ να πάρω μετάθεση μετά τον διορισμό μου για την Πάτρα στην οποία ζω και εάν η συμμετοχή μου σε εταιρεία ΟΕ είναι απαγορευτική για τον διορισμό μου. Ευχαριστώ.

«Η συμμετοχή σας σε Ο.Ε. ως ομόρρυθμος εταίρος είναι ιδιότητα ασύμβατη με την ιδιότητα του δημοτικού υπαλλήλου. Κατά συνέπεια θα πρέπει να αποβάλλεται αυτή πριν διοριστείτε. Για να σας απαντήσουμε για το ζήτημα της μετάθεσης χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, απλώς πρέπει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι είσαστε τρίτεκνος δεν ασκεί επιρροή στο ζήτημα της μετάθεσης.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ