14.04.21 | 16:33

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προκήρυξη 3Κ: Το epoli.gr απαντά στα ερωτήματα υποψηφίων [ΜΕΡΟΣ Γ’]
12.06.19 | 20:57

Προκήρυξη 3Κ: Το epoli.gr απαντά στα ερωτήματα υποψηφίων [ΜΕΡΟΣ Γ’]

To epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων και ΕΔΩ το Β' ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ. 

 

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡ.: Καλησπέρα σας. Είμαι επιτυχών στην 3K ως ΙΔΑΧ Π.Ε. Μπορώ να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών αμέσως μετά τον διορισμό ή αναβολή από τον διορισμό για προσωπικούς λόγους; Σας ευχαριστώ.

ΑΠ.: «Δεν μπορείτε να αναβάλλετε τον διορισμό. Αν δεν εμφανιστείτε θα κληθεί ο επόμενος/-η. Εφόσον διοριστείτε μπορείτε να ζητήσετε άδεια άνευ αποδοχών για ένα μήνα κατ’ έτος εφόσον το επιτρέπουν οι ανάγκες της υπηρεσίας σας ή έως πέντε χρόνια για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους με αίτησή σας και γνώμη του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.» 

 

ΕΡ.: Σας παρακαλώ πείτε μου τι ισχύει, τελικά, για την τριτεκνία στην 3Κ; Ποιος παίρνει τα 200 μόρια; Υπάρχει ηλικιακό όριο; Για τους πολύτεκνους γιατί δεν υπάρχει όριο; Στους προσωρινούς πίνακες προσμετρήθηκαν τα 200 μόρια και τώρα δεν μου τα μέτρησαν.

ΑΠ.: «Για την τριτεκνία υπάρχει ανώτατο ηλικιακό όριο τα 24 έτη. Για την πολυτεκνία δεν υπάρχει αντίστοιχο όριο. Τα ανωτέρω προκύπτουν από το Νόμο.»

 

ΕΡ.: Θα ήθελα να σας ρωτήσω. Μπαίνω στην σελίδα του ΑΣΕΠ με τους κωδικούς να κάνω αίτηση θεραπείας και το σύστημα δεν μου δίνει την δυνατότητα να πατήσω στην προκήρυξη και δεν με προχωράει στην συνέχεια. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Για πόσο διάστημα υπάρχει η δυνατότητα να κάνω την αίτηση; Ευχαριστώ.

ΑΠ.: «Η αίτηση θεραπείας ως απλή διοικητική προσφυγή είναι απρόθεσμη, δηλαδή μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε. Καλό όμως είναι να γίνει σύντομα γιατί σε περίπτωση μη ευδοκίμησής της οι υποψήφιοι έχουν 60 ημέρες να ασκήσουν αίτηση ακύρωσης στα αρμόδια Δικαστήρια. Η υποβολή της αίτησης θεραπείας αναστέλλει την ανωτέρω προθεσμία των 60 ημερών. Όπως, λοιπόν, είναι ευνόητο, αν ασκηθεί μετά από την ανωτέρω προθεσμία, θα έχει χαθεί η δυνατότητα να ασκηθεί μετά αίτηση ακύρωσης. Οι αιτήσεις θεραπείας θα αρχίσουν να υποβάλλονται όταν έρθει στους υποψηφίους έγγραφη ενημέρωση για τους λόγους της απόρριψης.»

 

ΕΡ.: Καλημέρα, στην 3Κ/2018 μπορούν να μπουν για δουλειά όλα τα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας ή μόνο ένα;

ΑΠ.: «Μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλα τα παιδιά μίας πολύτεκνης οικογένειας και όλοι θα μοριοδοτηθούν ως πολύτεκνοι.»

 

ΕΡ.: Μπορείτε να μου πείτε για ποιο λόγο μου έβγαλαν 180 μόρια από την ειδική εμπειρία; Ήμουν με σύμβαση 28 μηνών στην Καθαριότητα. Η θέση μου είναι ΔΕ Υδραυλικός.

ΑΠ.: «Αν είχατε περιληφθεί στους προσωρινούς πίνακες και δεν είσαστε τώρα στους οριστικούς θα ενημερωθείτε εγγράφως από το Α.Σ.Ε.Π. για τους λόγους απόρριψής σας. Για να απαντηθεί ειδικώς το συγκεκριμένο ερώτημα πρέπει να υπάρχει εικόνα των εγγράφων που κατατέθηκαν, από τα οποία αποδεικνύεται η εμπειρία. Πιθανολογούμε ότι επειδή την κατηγορία ΔΕ χρειαζόταν να υπάρχει εμπειρία σε συναφές αντικείμενο, ενδεχομένως η δηλωθείσα εμπειρία να μην αποδεικνυόταν από σχετικό έγγραφο ότι ήταν όλη συναφής.»

 

ΕΡ.: Σχετικά με την 3Κ/2018, πώς γίνεται άτομο με 75 μόρια να διορίζεται στους ΥΕ; Εγώ με 612 μόρια στα προσωρινά ήμουν στους επιλαχόντες και στα οριστικά δεν είμαι ούτε στους απορριπτέους ούτε στους επιτυχόντες παρά μόνο στη λίστα κατάταξης με τα ίδια μόρια. Πώς γίνεται αυτό;

ΑΠ.: «Πιθανόν ο υποψήφιος αυτός φαίνεται ως επιτυχών σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες. Αυτές ήταν: των ΑΜΕΑ με ποσοστό άνω του 50%, των ατόμων που έχουν τέκνο ή αδελφό ή σύζυγο ή γονείς ΑΜΕΑ με ποσοστό άνω του 67%, των παλιννοστούντων Ποντίων και των Ελλήνων Μουσουλμάνων της Θράκης.» 

 

ΕΡ.: Καλημέρα, τελικά υποψήφιος της 3Κ με εντοπιότητα, προτάσσεται στη λίστα διορισθέντων έναντι κάποιου που δεν έχει ή απλά παίρνει επιπλέον μόρια; Σας ευχαριστώ.

ΑΠ.: «Ο υποψήφιος με εντοπιότητα προτάσσεται όλων των υποψηφίων που δεν έχουν εντοπιότητα.»

 

ΕΡ.: Η γυναίκα μου είναι από πολύτεκνη οικογένεια και δεν είχαν κάνει ποτέ στο ΑΣΠΕ αίτηση. Έτσι κατέθεσε στο ΑΣΕΠ μόνο το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για την 3Κ. Ήταν στα προσωρινά και δεν είναι στα οριστικά αποτελέσματα. Έχασε 300 μόρια. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

ΑΠ.: «Από την προκήρυξη προκύπτει ρητώς ότι για να προσμετρηθεί η πολυτεκνία θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση της ΑΣΠΕ και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Χωρίς αυτά ευλόγως δε μετρήθηκαν τα 300 μόρια. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκδώσει τα ανωτέρω έγγραφα και να ζητήσει με αίτηση θεραπείας να προσμετρηθεί η πολυτεκνία αναφέροντας ότι εκ παραδρομής δεν προσκομίστηκαν εξαρχής τα απαραίτητα έγγραφα ελπίζοντας ότι ο ισχυρισμός αυτός θα γίνει δεκτός.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ