29.01.20 | 09:25

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προκήρυξη 3Κ: Διευκρινήσεις για μετάθεση, διορισμό, άρνηση θέσης
17.07.19 | 08:56

Προκήρυξη 3Κ: Διευκρινήσεις για μετάθεση, διορισμό, άρνηση θέσης

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’, ΕΔΩ το Ι', ΕΔΩ το Κ', ΕΔΩ το Λ' και ΕΔΩ το Μ'.

 

Οι ερωτήσεις - Οι απαντήσεις

- Καταρχάς συγχαρητήρια για την ενημέρωση που παρέχετε. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την 3Κ. Είμαι επιτυχούσα στα οριστικά αποτελέσματα. Προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια και είμαι και η ίδια πολύτεκνη, με τέσσερα παιδιά. Γονέας μου είναι καρκινοπαθής. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Έχω διοριστεί σε Δήμο εκτός της μόνιμης κατοικίας μου. Υπάρχει δυνατότητα για ευνοϊκή μετάθεση στον τόπο κατοικίας μου; Ευχαριστώ! 

«Το αίτημα για μετάθεση θα εξεταστεί μετά τον διορισμό σας και προκειμένου να γίνει δεκτό θα πρέπει να εξεταστούν διάφορα ζητήματα, όπως π.χ. η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης της κατηγορίας σας στον φορέα υποδοχής, η επιθυμία του φορέα υποδοχής να σας απασχολήσει κλπ.»

 

- Είμαι διοριστέος της 3Κ, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σε περίπτωση άρνησης της θέσης, δικαιούμαι να συμμετάσχω ξανά σε αντίστοιχο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το δημόσιο. Υπάρχει κάποιος περιορισμός;

«Δεν υπάρχει κάποιος σχετικός περιορισμός. Θα μπορείτε να συμμετέχετε κανονικά σε οποιοδήποτε μελλοντικό διαγωνισμό.»

 

- Καλημέρα, είμαι διοριστέος με την 3Κ και εργάζομαι αυτή την στιγμή στον ΟΑΣΘ που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στα χαρτιά που πρέπει να υποβάλω στον δήμο, υπάρχει υπεύθυνη δήλωση περί μη εργασίας στον δημόσιο τομέα στενό και ευρύτερο. Πρέπει να δηλώσω παραίτηση πριν την υποβολή της δήλωσης ή πριν τον διορισμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

«Κατά τη στιγμή του διορισμού σας δεν θα πρέπει να κατέχετε άλλη θέση στο δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση όμως αφ’ ης στιγμής δηλώνετε υπεύθυνα ότι δεν κατέχετε άλλη θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα πρέπει να έχετε παραιτηθεί. Εξάλλου υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης και διορισμός δεν θα απέχουν πολύ χρονικά.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ