14.04.21 | 17:20

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προκήρυξη 3Κ: Απαντήσεις του epoli.gr σε ερωτήσεις υποψηφίων [Μέρος Ε’]
19.06.19 | 08:25

Προκήρυξη 3Κ: Απαντήσεις του epoli.gr σε ερωτήσεις υποψηφίων [Μέρος Ε’]

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ' και ΕΔΩ το Δ’ ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

 

 

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Έκανα αίτηση για την 3Κ/2018 σαν οδηγός ΔΕ. Eίμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. Έβαλα πιστοποιητικό από την ένωση πολυτέκνων αλλά έκανα λάθος και έβαλα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δικό μου αντί για του πατέρα μου και με πέταξαν έξω από την κατηγορία. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό γιατί βλέπω ότι αν ήμουν στους πολύτεκνους περνάω σε θέση στην πόλη μου. Επίσης με τους προσωρινούς είχα περάσει και δουλεύω. Τώρα όμως δεν είμαι. Ευχαριστώ.

«Το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να υποβάλετε αίτηση θεραπείας αναφέροντας ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριλάβατε στα δικαιολογητικά το ορθό πιστοποιητικό, αν και το είχατε, ελπίζοντας ότι το Α.Σ.Ε.Π. θα δεχθεί αυτό τον ισχυρισμό.»

 

  • Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω. Ήμουν με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018. Τώρα που έχουν βγει τα οριστικά μέχρι πότε πρέπει να εργάζομαι; Ισχύει αυτό που λέγεται ότι, θα εργαζόμαστε μέχρι τις 30 /10/2019;

«Ναι, ισχύει.»

 

  • Eίχα βάλει κατά λάθος λιγότερους μήνες εμπειρίας και στον έλεγχο δεν το διόρθωσα. Θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω αίτηση θεραπείας;

«Θα πρέπει να κάνετε διότι είναι η μοναδική σας ελπίδα να διορθώσετε το σφάλμα σας. Ανεξαρτήτως του γεγονότος αν θα γίνει ή όχι δεκτή δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάτι άλλο.»

 

  • Το ΑΣΕΠ μου αφαίρεσε 200 μόρια των δυο παιδιών μου γιατί μέσα στον φάκελο μου δεν βρέθηκε το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μου, το οποίο εγώ είμαι σίγουρος ότι το είχα στείλει. Τι μπορώ να κάνω; Με αυτά τα μόρια είμαι διοριστέος σίγουρα. Τι να κάνω; Πολλοί μου λένε ότι δεν έχω ελπίδες με την αίτηση θεραπείας. Είμαι σε απόγνωση. Ευχαριστώ πολύ.

«Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να υποβάλετε αίτηση θεραπείας ζητώντας να υπολογιστούν τα μόρια σας να είχατε συμπεριλάβει το πιστοποιητικό. Ανεξαρτήτως του αν αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή του πίνακα ή όχι είναι ο μοναδικός τρόπος που έχετε. Φρόνιμο θα ήταν να περιμένετε να λάβετε την έγγραφη ενημέρωση του Α.Σ.Ε.Π. σχετικά με τους λόγους της απόρριψης για να διευκρινίσετε αν πράγματι δεν έλαβαν υπόψη το πιστοποιητικό ή αν η διαφορά οφείλεται σε κάτι άλλο.»

 

  • Γεια σας! Διαβάζω τις απαντήσεις που δίνετε για την 3Κ. Έχω κι εγώ μια απορία. Στην 3Κ στους οριστικούς πίνακες έλαβα την 3η και την 8η θέση στην κατάταξη με εμπειρία και χωρίς εμπειρία, στην πρώτη και μοναδική μου επιλογή. Ενώ στους προσωρινούς πίνακες ήμουν στην 11η θέση, χωρίς να μεταβληθούν τα μόρια μου. Ερώτηση μου είναι η εξής: Στην προκειμένη περίπτωση να προβώ σε αίτηση θεραπείας; Κι αν ναι με ποια αιτιολογία θα  την στηρίξω. Σας ευχαριστώ πολύ.

«Εφόσον δεν αμφισβητείτε την ορθότητα της καταμέτρησης των μορίων σας και την βάση αυτής κατάταξή σας στους οριστικούς πίνακες κατάταξης δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση θεραπείας.»

 

  • Καλησπέρα. Στην 3Κ ήμουν επιτυχών στην κατηγορία ΔΕ χειριστής μηχανημάτων και στα οριστικά είμαι απορριπτέος με καμία εικοσαριά κωδικούς που ούτε καν τους έχω δηλώσει στην αίτηση μου. Τι μπορεί να έχει γίνει; Σε μένα θα στείλει αιτιολογία το ΑΣΕΠ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Εφόσον ήσασταν στους προσωρινούς πίνακες και τώρα εμφανίζεστε ως απορριπτέος θα λάβετε ενημέρωση. Για τη διόρθωση λαθών -ειδικά τόσο προφανών όσο αυτά που αναφέρετε- θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση θεραπείας.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ