10.07.20 | 12:50

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προκήρυξη 3Κ/2018 ΑΣΕΠ: Τι ισχύει για χρόνο διορισμού - άδειες
18.07.19 | 04:32

Προκήρυξη 3Κ/2018 ΑΣΕΠ: Τι ισχύει για χρόνο διορισμού - άδειες

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

 

Ιστορικό απαντήσεων

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β', ΕΔΩ το Γ', ΕΔΩ το Δ’, ΕΔΩ το Ε’, ΕΔΩ το Στ', ΕΔΩ το Ζ', ΕΔΩ το Η', ΕΔΩ το Θ’, ΕΔΩ το Ι', ΕΔΩ το Κ', ΕΔΩ το Λ', ΕΔΩ το Μ' και ΕΔΩ το Ν'.

 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

  • Χαιρετώ την ομάδα του epoli! Μία διευκρίνηση αν γίνεται σας παρακαλώ, αρκετά σοβαρή που έχει να κάνει με τους προσωρινά διοριστέους της 3K. Προσωπικά, ήμουν επιτυχών στα προσωρινά αποτελέσματα, και εργάζομαι ακόμη κανονικά. Με τα οριστικά αποτελέσματα, διορίστηκα στην 1η μου επιλογή, και αλλάζω Δήμο. Στον νέο Δήμο που κατέθεσα πρόσφατα όλα τα δικαιολογητικά, μου είπαν ότι δεν μπορεί να πιαστεί (προσοχή, όχι η προϋπηρεσία, αλλά η πράξη διορισμού μου από την ημερομηνία που υπέγραψα στον Δήμο που πέρασα στα προσωρινά αποτελέσματα), διότι μου είπανε ότι υπάρχει θέμα με την αξιολόγηση δόκιμου υπαλλήλου. Με απλά λόγια, δεν μπορούνε λένε να μπει ημερομηνία πράξης διορισμού, αυτή που μπήκα με τα προσωρινά (4/4/2018), γιατί δεν μπορεί να υπογράψουν για την διετία δόκιμου υπαλλήλου, δύο διαφορετικοί φορείς. Ρωτάω λοιπόν αν γνωρίζετε, μπορώ φεύγοντας από τον έναν Δήμο να ζητήσω αξιολόγηση για τους μήνες όπου δούλευα με τα προσωρινά και εν συνεχεία, τους υπόλοιπους μήνες αξιολόγησης να υπογραφούν από τον νέο Δήμο με τα οριστικά αποτελέσματα ώστε να μην χάσω 15 μήνες που ήδη εργάζομαι; τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; είναι πολύ λεπτό το θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με το νόμο στις περιπτώσεις διορισμού μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων με τη διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π., του οποίου έχει προηγηθεί απασχόληση με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου βάσει προσωρινών αποτελεσμάτων, η πράξη διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με βάση τον προσωρινό πίνακα κατάταξης έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της αρχικής κατά τα ανωτέρω πρόσληψης τους. Ο χρόνος που διανύουν οι ανωτέρω στους Ο.Τ.Α. μέχρι την ορκωμοσία τους θεωρείται πραγματική δημόσια υπηρεσία. Υπ’ αυτή την έννοια γνώμη μας είναι ότι, έστω και αν προσληφθήκατε προσωρινά από άλλο Δήμο, ο Δήμος στον οποίο διορίζεστε, πρέπει να θεωρήσει ότι χρόνος διορισμού σας είναι ο χρόνος πρόσληψής σας με βάση τους προσωρινούς πίνακες.

 

  • Συγνώμη για την ενόχληση. Είναι εύκολο να μου απαντήσετε σε μια ερώτηση; Είμαι στους μόνιμους της 3Κ. Μπορώ να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών για προσωπικούς λόγους; και αν ναι τι ισχύει για αυτό; Πόσο καιρό δικαιούμαι και με τι κριτήρια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μετά τον διορισμό σας επιτρέπεται να λάβετε, κατόπιν αιτήσεως, άδεια χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας σας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τον έναν (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους. Με απλά λόγια, η χορήγηση άδειας αυτής της διάρκειας κρίνεται εντός του Δήμου. Επίσης προβλέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές, συνολικής διάρκειας έως πέντε (5) ετών, ύστερα από αίτησή σας και γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, η οποία δίνεται μόνο για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

 

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ