31.05.20 | 09:02

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΔΡΑΜΑΣ

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στους δήμους της Π.Ε. Δράμας
01.10.13 | 11:16

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στους δήμους της Π.Ε. Δράμας

Με τη συμμετοχή και των πέντε δήμων του Νομού Δράμας ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης. 

Οι Δήμοι, που είναι έτοιμοι να διανείμουν και να τοποθετήσουν τους κάδους ανακύκλωσης στα όρια της διοικητικής τους ευθύνης, είναι και αυτοί που θα λειτουργήσουν το πρώτο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαχείρισης  Αποβλήτων) της ΔΙΑΜΑΘ στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.  

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν μπλε κάδοι στο μεγαλύτερο τμήμα των πέντε Δήμων και σε δεύτερη φάση θα ενισχυθεί ο αριθμός των μπλε κάδων, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των πολιτών σε ακόμα πιο κοντινές αποστάσεις. 

Τα οφέλη από την ανακύκλωση θα είναι πολλά, όπως ο περιορισμός της ρύπανσης του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η μείωση των δαπανών.

Αξίζει τέλος να υπογραμμισθεί ότι, εκτός από την ανακύκλωση θα αναπτυχθούν και άλλες διαδημοτικές συνεργασίες μεταξύ των πέντε Δήμων του νομού μας όπως η σύνδεση των κοινοτήτων που συνορεύουν με το Δήμο Δράμας στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Δράμας και η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του νομού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ