02.12.20 | 14:08

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΕΡΡΩΝ

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας Τ. Νίκολιτς συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σερρών
12.12.14 | 11:53

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας Τ. Νίκολιτς συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σερρών

Στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών για την καλλιέργεια και ενίσχυση των δεσμών φιλίας με Δήμους των γειτονικών λαών, ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, την περασμένη Τετάρτη, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Γρηγοριάδη.

Πριν από την συνάντηση, πραγματοποιήθηκαν δύο  επισκέψεις του Προξένου της Σερβίας, στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στις 14-10-2014, ενώ στη δεύτερη, στην οποία συμμετείχαν και δύο σύμβουλοι του Προέδρου της Σερβίας, στις 2-12-2014.

Μετά τις παραπάνω συναντήσεις, το γραφείο του Πρόεδρου της Σερβίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αγγελίδη, την Παρασκευή 5-12-2014, και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί το Βελιγράδι. 

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, αμέσως, και την Τετάρτη 10-12-2014, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Τομισλάβ Νίκολιτς.

Η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ φιλικό κλίμα, όπου ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο Δήμαρχος Σερρών είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης, που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των λαών Σερβίας και Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Σερρών προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Σερβίας να επισκεφτεί την πόλη των Σερρών.

Ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε θετικά και θα επισκεφτεί τις Σέρρες στο διάστημα 15-20 Μαΐου 2015.

Να σημειωθεί, ότι ο επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας, Γ. Παπαδόπουλος, που ήταν παρών στη συνάντηση, έκανε γνωστό στον Δήμαρχο, πως στις προθέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, είναι να λειτουργήσει σύντομα Προξενείο της Σερβίας στην πόλη των Σερρών.

«Οι προσπάθειες για δημιουργία και ενίσχυση των δεσμών φιλίας θα συνεχιστούν» είπε ο Δήμαρχος Σερρών, καθώς πιστεύει ότι η πόλη και ο Δήμος Σερρών θα έχουν πολλαπλάσια οφέλη από τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τέλος, ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού, Π. Γρηγοριάδη, για τη στενή συνεργασία που είχε με τον Πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, για την επίτευξη των προαναφερόμενων συναντήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ