15.08.18 | 19:22

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προαγωγές ΚΕΠ: Συνάντηση με Γεροβασίλη ζητά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
11.10.17 | 09:00

Προαγωγές ΚΕΠ: Συνάντηση με Γεροβασίλη ζητά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, για το θέμα των Προϊσταμένων ΚΕΠ, ζητά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, σε ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Τράκας κάνοντας λόγο για «ρουσφετολογική» τροπολογία, «που τοποθετεί “λίγους” και “καλούς”» στα ΚΕΠ, στην ίδια ανάρτηση, ζητά την ανάκλησή της και «ίση μεταχείριση για όλους τους εργαζομένους στα ΚΕΠ και την δυνατότητα τοποθέτησης και υπηρεσιακής τους εξέλιξη σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων».

Επίσης, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με ανακοίνωσή της, επί του ίδιου θέματος, ζητά «να ανακληθεί τώρα η φωτογραφική διάταξη του άρθρου 84 του Ν.4484/2017».

 

Η ανακοίνωση

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις-έγγραφα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αριθμ. πρωτ.: 753/13-09-2017 και 826/26-09-2017 που αναφέρονται στην ανάκληση της φωτογραφικής διάταξης του άρθρου 84 του Ν.4484/2017 που αφορά στην κατά προτεραιότητα τοποθέτηση Προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες υπηρεσιών Κ.Ε.Π., υπαλλήλους των κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε. του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.), το σύνολο των εργαζομένων που εργάζονται στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας είτε του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) είτε του κλάδου των Διοικητικών καταλήγουν σε ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης για το σύνολο των εργαζομένων.

Ακόμη και μετά την ψήφιση του άρθρου 84 του Ν.4484/2017 η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) γνωρίζουν πως ποτέ δεν θα έχουν την δυνατότητα εξέλιξης στην Διοικητική Ιεραρχία αφού είναι εγκλωβισμένοι μέχρι την συνταξιοδότησή τους στην υπηρεσία των Κ.Ε.Π.

Ουσιαστικά η άρση της μονομερής απαγόρευσης μετακίνησης του προσωπικού του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) προκειμένου ισότιμα και αυτοί οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα υπηρεσιακής εξέλιξης όπως το σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι το βασικό ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο προκειμένου να αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες πολλών ετών. Στρεβλώσεις που δεν αντιμετωπίζονται με φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) που θα καταλάβουν έτσι θέσεις ευθύνης μέχρι την συνταξιοδότησή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει σταθερή στις θέσεις και τις προτάσεις που κατέθεσε πρόσφατα σχετικά με την άμεση ανάκληση του άρθρου 84 του Ν.4484/2017 διεκδικώντας ταυτόχρονα  την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των εργαζομένων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) από τα Κ.Ε.Π., έτσι ώστε να μπορούν να υπηρετούν και σε άλλες υπηρεσίες του οικείου Δήμου και να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα και στην Διοικητική ιεραρχία άλλων Διευθύνσεων και Τμημάτων με βάση τον Ο.Ε.Υ. του κάθε Δήμου και τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα.

Καλεί ταυτόχρονα οποιονδήποτε πραγματικά υπερασπίζεται το συμφέρον των εργαζομένων να στηρίξει την πρόταση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικώντας από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την ισότιμη αντιμετώπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.).

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 

Νίκος Τράκας                                         Βασίλης Πετρόπουλος»   

 

photo: ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ | epoli.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ