28.11.20 | 07:56

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΑΓΚΑΔΑ

«Πρασινίζουν» τα σχολεία του Λαγκαδά
04.04.14 | 19:32

Πρασινίζουν τα σχολεία του Λαγκαδά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, για ακόμη μια χρονιά, η δράση «Πράσινη Γωνία», που υλοποίησε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας με τη βοήθεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο της παρέμβασης φυτεύτηκαν πάνω από 300 δένδρα και φυτά στις αυλές των σχολείων από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Στη δράση συμμετείχαν 16 σχολεία του Δήμου Λαγκαδά, ενώ φυτεύτηκαν δένδρα και στην περιοχή του πρώην εργοταξίου Σοχού, καθώς επίσης και στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Λαγκαδά «Ιπποστήριξη». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συμμετοχή των σχολείων στη φετινή δράση  διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, οι μαθητές δεσμεύτηκαν να φροντίζουν ανελλιπώς τα φυτά και κατά τους θερινούς μήνες, που το σχολείο δε λειτουργεί! 

Κάθε ομάδα παιδιών έδωσε ένα όνομα στο φυτό και θα είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα του.   

Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας ευχαριστεί θερμά τις Διευθύνσεις των σχολείων για τη συνεργασία τους και ιδιαιτέρα τον Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας - Βόλβης που στήριξε τη δράση αυτή για δεύτερη χρονιά, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά, Π. Αϊβατζίδη και το προσωπικό της Υπηρεσίας για τη συνδρομή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, καθώς επίσης και το Φυτώριο Λαγκαδά και τη Δ/νση Αναδασώσεων Θεσαλλονίκης για την προσφορά των φυτών.

Η «Πράσινη Γωνία» θα συνεχιστεί και στο επόμενο σχολικό έτος με στόχο να πρασινίσουν ακόμα περισσότερα σχολεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ