15.08.18 | 18:03

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Τα ποσοστά αποχής – απεργίας από την αξιολόγηση” [ΠΙΝΑΚΕΣ]
10.10.17 | 13:57

Τα ποσοστά αποχής – απεργίας από την αξιολόγηση [ΠΙΝΑΚΕΣ]

Ποσοτικά στοιχεία της αποχής – απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση, έδωσε, σήμερα, η ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού (Δήμοι) και τα ενδεικτικά αριθμητικά στοιχεία Σωματείων, το ποσοστό αποχής - απεργίας έφτασε το 84%. 

Αντίστοιχα, τα ποσοστά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Δευτέρου Βαθμού (Περιφέρειες) και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τα 73% και 59%. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr από το συνέντευξη Τύπου, για κλίμα εκφοβισμού και καταστρατήγησης της διαδικασίας στην διενέργεια αξιολόγησης, κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι επικαλούμενοι στοιχεία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων των υπηρεσιών του Δημοσίου, διατείνονται ότι, η απεργία - αποχή κυμαίνεται στο 80%. Με αυτό τον τρόπο, αποκρούουν το επιχείρημα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για «καθολική» συμμετοχή στην αξιολόγηση.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις υπουργείων την 12η Οκτωβρίου, την καταληκτική, δηλαδή, ημερομηνία για την κατάθεση των εκθέσεων αξιολόγησης από τους Α’ αξιολογητές.

“Όπως κατέπεσε η αξιολόγηση Μητσοτάκη, έτσι θα καταπέσει και η αξιολόγηση της κυρίας Γεροβασίλη και ο νόμος Βερναρδάκη θα μείνει στα χαρτιά”, τόνισε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κατά την συνέντευξη Τύπου. Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, να μην προχωρήσουν στη “νόθα”, όπως την χαρακτήρισε, αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν την πρακτική που ακολουθείται από διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου για ανοικτούς αριθμούς στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο. Αυτό που καταγγέλλουν είναι ότι, “τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου κρατούσαν για την 2α Οκτωβρίου ‘ανοικτούς’ τους αριθμούς πρωτοκόλλου, υπολογίζοντας πόσοι υπάλληλοι δεν έχουν καταθέσει φύλλο αξιολόγησης”. Όπως επισημαίνουν, “η πρακτική αυτή αποσκοπούσε στο να εκφοβιστούν οι εργαζόμενοι και να καταθέσουν φύλλο αξιολόγησης τις επόμενες μέρες, μετά την 2α Οκτωβρίου”. Όπως εξηγούν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, “αυτή η πρακτική, παραβιάζει κάθε νόμιμη διαδικασία και εκθέτει την ίδια την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης”. 

 

Ακολουθούν τα στοιχεία αναλυτικά

ΤΑ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΧΗΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ | Προβολή/κατέβασμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ