13.08.20 | 06:35

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΟΡΟΥ

Πόρος: Η πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης
21.08.19 | 15:48

Πόρος: Η πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με αντικείμενο τις ενέργειες αντιμετώπισης της διακοπής ρεύματος στο νησί, ο Δήμος Πόρου, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες για τα ακόλουθα:

  • Από χθες το βράδυ έχει γίνει εγκατάσταση μικρών γεννητριών στην περιοχή του Συνοικισμού και του Νεωρίου, οι οποίες παρέχουν τοπικά ρεύμα, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει μία ακόμα γεννήτρια στην παραλία του Ασκελίου.
  • Από τις 12:00 έχουν συνδεθεί οι μεγάλες γεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί εντός του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτείται αυτή τη στιγμή η Σφαιρία, ενώ η Καλαυρία θα ηλεκτροδοτηθεί οσονούπω και έως τις 18:00, με παράλληλη διακοπή στη Σφαιρία (εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση).
  • Τονίζεται και πάλι η ανάγκη οικονομίας στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε οι γεννήτριες που λειτουργούν να μπορούν να σηκώνουν τα φορτία που θα χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα, γίνεται έκκληση να μην χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, φούρνοι και κλιματιστικά.
  • Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες ένωσης των καλωδίων Πόρου-Γαλατά, με προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 18:00 περίπου το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, και άμεσα να ηλεκτροδοτηθεί πλήρως το νησί.
  • Λόγω των εργασιών επανασύνδεσης των καλωδίων στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά και έως την ολοκλήρωσή τους, ο δίαυλος παραμένει κλειστός για όλα τα σκάφη, ιδιωτικά και επιβατικά, ενώ κλειστή επίσης είναι και η παραλιακή οδός του λιμανιού του Πόρου από την πιάτσα ταξί έως το Σιρόκο για όλα τα αυτοκίνητα (τα μηχανάκια μπορούν να έχουν πρόσβαση μέχρι και την παλιά ΔΟΥ), καθώς και η επαρχιακή οδός Γαλατά-Ερμιόνης στην περιοχή της Μπούγιας.
  • Η Δημοτική Συγκοινωνία της Σφαιρίας λειτουργεί μόνο στο τμήμα από κτήριο Συγγρού έως πιάτσα ταξί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ