08.12.19 | 17:21

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Και ως πολιτικό θα λειτουργεί το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης!
16.09.14 | 19:55

Και ως πολιτικό θα λειτουργεί το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης!

Ιστορική ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή για τον Τουρισμό των νησιών του Αργοσαρωνικού και φυσικά ολόκληρης της Πελοποννήσου!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει παράλληλα και ως πολιτικό, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό, τόσο στον τομέα του Τουρισμού, όσο και γενικότερα των Μεταφορών.

Παρόντες στην υπογραφή της σημαντικής αυτής Απόφασης, που θα ωθήσει την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, ήταν τόσο ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Δημήτρης Κούκης, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, που από κοινού θα αναλάβουν την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

«Με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, η περιοχή του Αργοσαρωνικού αποδεσμεύεται από το πανάκριβο και ευρισκόμενο κατά 50 χλμ. μακρύτερα αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και αισιοδοξεί στην επαναφορά των τουριστικών εταιρειών, που διακινούν επισκέπτες με charter και χαμηλού κόστους πτήσεις. Δηλαδή, ο οργανωμένος και με διάρκεια επτά περίπου μηνών τουρισμός, αναμένεται να ξαναέλθει στα νησιά του Αργοσαρωνικού» τόνισε, σχολιάζοντας τη σημαντική αυτή απόφαση, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος ήταν παρών κατά την υπογραφή της ΚΥΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ