16.05.21 | 21:48

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Ποινή φυλάκισης στον Δήμαρχο Σαλαμίνας - Πώς αντέδρασε ο Δήμαρχος
03.02.14 | 16:10

Ποινή φυλάκισης στον Δήμαρχο Σαλαμίνας - Πώς αντέδρασε ο Δήμαρχος

Με σημερινή απόφασή του, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε ερήμην, τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, Ιωάννη Τσαβαρή, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, για υποβάθμιση περιβάλλοντος και παράλληλα όρισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. 

Η καταδικαστική απόφαση αφορά υποβάθμιση περιβάλλοντος για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 έως 29/4/2011 «προφανέστατα δηλαδή για διαμορφωθείσες καταστάσεις που έλαβαν χώρα προ της αναλήψεως των καθηκόντων του την 1/1/2011 που ανέλαβε Δήμαρχος και για ένα τετράμηνο στις θέσεις Αγ. Αντώνιος, Κατσέλι, ΧΑΝ, κ.λπ.» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαλαμίνας. 

Συγκατηγορούμενοι με τον Δήμαρχο στην ίδια υπόθεση ήταν δώδεκα πρώην και νυν Δήμαρχοι των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι και αθωώθηκαν, αφού εξέθεσαν απλά και μόνο τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς και τις ιδιομορφίες στον τομέα συλλογής απορριμμάτων στα νησιά.

Ισχυρισμούς παρόμοιους έχει αναπτύξει στα αρμόδια δικαστήρια ο Δήμος Σαλαμίνος σε σειρά υποθέσεων που υπερβαίνουν τις σαράντα για τους τρεις προηγούμενους Δημάρχους (Α. Μακρής, Ε. Αγαπίου, Σ. Σοφράς) και τους αρμοδίους αντιδημάρχους καθαριότητας (Κ. Αγαπίου, Β. Αλαΐσκας, Γ. Αντωνίου) οι οποίοι έχουν γίνει δεκτοί από τα δικαστήρια και έχουν οδηγήσει σε αθωωτικές και μόνο αποφάσεις και καμία μέχρι σήμερα καταδικαστική. 

Η νομιμότητα της κλήσεως του Δημάρχου που ερημοδικάστηκε, βάσιμα αμφισβητείται από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. 

Αύριο κιόλας ο Δήμαρχος θα υποβάλλει έφεση και θα ζητήσει την άμεση εκδίκαση αυτής, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, διότι ως προελέχθη, η απουσία, τόσο του Δημάρχου, όσο και των Νομικών του Συμβούλων, οφείλεται σε επιδοθείσα κλήση της οποίας βάσιμα αμφισβητείται η νομιμότητα από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας και της οποίας ο Δήμαρχος ουδέποτε έλαβε γνώση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ