19.08.19 | 04:22

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο σε κυνηγό για κακοποίηση των σκύλων του
11.02.19 | 18:11

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο σε κυνηγό για κακοποίηση των σκύλων του

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ (10.500 ευρώ κατά την πληρωμή) καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ένας κυνηγός για ομαδική κακοποίηση έντεκα συνολικά σκυλιών.

Στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, μετά από αίτημα της αστυνομίας δύο μέλη του Σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», συνοδεία περιπολικού, έφτασε στο συγκεκριμένο χώρο - ένα περιφραγμένο οικόπεδο – και διαπίστωσαν πως ουσιαστικά πρόκειται για έναν χώρο παράνομης αναπαραγωγής κυνηγόσκυλων.

Στον χώρο βρέθηκαν έξι σκυλιά, ένα φοβικό που δεν δεχόταν να βγει από το ξύλινο κουτί του, τέσσερα σκυλιά (δύο Σέττερ, ένα Πόιντερ και ένα ημίαιμο λαμπραντόρ) σε τρία συρμάτινα κελιά - κλουβιά και ένα σκελετωμένο σκυλί με τρίχωμα, πιθανώς καμένο και με επουλωμένες πληγές στο κορμί του.

Τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης τάισαν τα σκυλιά και τους έδωσαν νερό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίας έφαγαν γύρω στα 10 κιλά τροφή καθώς ήταν άσιτα εδώ και πολλές μέρες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αρχές έμαθαν από τους γείτονες πως τα σκυλιά ήταν πολύ περισσότερα ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχαν εξαφανιστεί ενώ δεν ήταν λίγα κι εκείνα που σκοτώνονταν διά πυροβολισμού από τον ιδιοκτήτη του χώρου.ΠΗΓΗ: cretapost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ