22.09.20 | 20:52

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε ιδιοκτήτη καφετέριας για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού
08.04.20 | 15:24

Ποινή φυλάκισης σε ιδιοκτήτη καφετέριας για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ένας ιδιοκτήτης καφετερίας κρίθηκε ένοχος «παραβίαση προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος» ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν εξυπηρετούσε πελάτες όταν συνελήφθη από αστυνομικούς, στις 3 Απριλίου.

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σ’ έναν ιδιοκτήτης καφετέριας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος «παραβίαση προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Αυτή είναι η πρώτη καταδίκη από τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊου καθώς μέχρι σήμερα έχουν αθωωθεί τέσσερα άτομα για μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους οι εκδικάσεις των υποθέσεων τους αναβλήθηκαν.

Σήμερα το δικαστήριο εξέτασε την περίπτωση ιδιοκτήτη καφετερίας (sport-cafe) ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς, στις 3 Μαρτίου, όταν εντοπίστηκε να διατηρεί ανοικτό το κατάστημα του και να εξυπηρετεί δύο πελάτες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Και στους τρεις επιβλήθηκαν πρόστιμα που αφορούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας ενώ εις βάρος του ιδιοκτήτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για την παραβίαση των απαγορευτικών μέτρων που επιβλήθηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) ,σε συνδυασμό με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), και αφορούν τις επιχειρήσεις.

«Βρίσκομαι κάθε βράδυ στην επιχείρηση μου επειδή με έχουν κλέψει πολλές φορές στο παρελθόν. Στο κατάστημα είναι εγκατεστημένες τηλεοράσεις συνολικής αξίας 10.000-15.000 ευρώ. Από τότε που κλείσαμε δεν ξανά λειτουργήσαμε. Εκείνη την ημέρα ήρθαν ένας φίλος για να με δει και μια κοπέλα η οποία ήταν περαστική» ανέφερε, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος. Ως μάρτυρας υπεράσπισής κατέθεσε ο φίλος του επισήμανε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται μπροστά στις λαμαρίνες του Μετρό και ότι γίνεται στόχος τοξικομανών. «Το περασμένο καλοκαίρι υπέστη ζημιές από κλοπή. Γνωρίζω ότι φυλούσε το μαγαζί (ο ιδιοκτήτης) και πήγα να του κάνω παρέα. Τα φώτα ήταν κλειστά, δεν βρισκόταν σε λειτουργία» κατέθεσε.

Το ίδιο δικαστήριο ανέβαλε για δεύτερη φορά την εκδίκαση δεύτερης υπόθεσης που σχετίζεται με παραβίαση των απαγορευτικών μέτρων έτσι ώστε να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο αστυνομικός ο οποίος βεβαίωσε την παράβαση και να περιγράψει τις συνθήκες λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος.

Πρόκειται για ισόγειο χώρο, όπου στεγάζεται ο «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Πυρσός Θεσσαλονίκης», εντός του οποίου συνελήφθησαν πέντε νεαροί, ηλικίας 24 έως 33 ετών, στις 3 Απριλίου. Σε όλους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος τους και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για να δικαστούν.ΠΗΓΗ: GRtimes.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ