25.10.20 | 19:06

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινές φυλάκισης στους Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα Τρίκαλα
22.04.20 | 20:33

Ποινές φυλάκισης στους Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα Τρίκαλα

Με ποινές φυλάκισης καταδίκασε το Δικαστήριο τους τρεις Ρομά που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο Κηπάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, οι Ρομά - που τους βάρυναν οι κατηγορίες της πρόκλησης σωματικών βλαβών, απειλής και εξύβρισης κατά της Αρχής, στάση καθώς και πρόκληση φθορών ξένης ιδιοκτησίας -  δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους.

Αρχικά ζητήθηκε αναβολή, κάτι που δεν δέχτηκε η Εισαγγελέας και το Δικαστήριο έγινε κανονικά.

Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλλε στον άντρα Ρομά συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, ενώ στις γυναίκες 4 ετών και 6 μηνών.

Στις ποινές υπάρχει δικαίωμα έφεσης, ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν 1.500 ευρώ έκαστος συν τα δικαστικά έξοδα, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Παράλληλα, θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι κατέθεσαν 6 αστυνομικοί.

Με την απόφαση το Δικαστήριο έδειξε πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε πράξης βίας κατά των Αρχών, κάτι που είχε επισημανθεί και στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, γύρω από τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, υπό τον φόβο επεισοδίων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ