19.09.20 | 08:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΝΗΣΩΝ

Πλοίο για Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι από Πειραιά
27.10.17 | 15:04

Πλοίο για Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι από Πειραιά

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΙΟΝΙΣ» πραγματοποιεί, από σήμερα, το πρώτο του δρομολόγιο από Πειραιά για τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και το Καστέλι Κισσάμου, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των παραπάνω νησιών.

«Οι απώλειες για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες αλλά και η ταλαιπωρία για τους επισκέπτες ήταν μεγάλες όσον αφορά στα πιο απομακρυσμένα νησιά της Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Στο δρόμο μας βρέθηκε η εταιρεία ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ ΝΕ, η οποία μέχρι τώρα εξυπηρετεί τα νησιά από τη Νεάπολη και με την τολμηρή αγορά και προσφορά τους με το πλοίο «ΙΟΝΙΣ», αυτό θα γίνεται και από τον Πειραιά και το Καστέλι. Η εταιρεία των κ.κ. Τουρλουμούση και Τσαϊλά, έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα γραφής, αγαπάει τα νησιά κι είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα συνεχίσει και θα επεκτείνει αυτό το τόσο απαραίτητο μεταφορικό έργο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.

Στη μικρή τελετή που έγινε χθες το βράδυ στο πλοίο, με την παρουσία πλήθους Κυθηρίων και Αντικυθηρίων, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ήταν από την αρχή παρόντες σε αυτή την προσπάθεια. Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την ΕΥΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ