08.07.20 | 08:13

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πληρωμή πρώην σε διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων
14.08.19 | 17:08

Πληρωμή πρώην σε διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων

Το "χρώμα του χρήματος" θα δουν τις αμέσως επόμενες ημέρες συνολικά 32 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι φθάνουν στο τέλος του οικονομικού… «Γολγοθά» που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, από τότε που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και ξαναπροσλήφθηκαν.

Πρόκειται για σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και το 2015 επαναπροσλήφθηκαν, καθώς δικαιώθηκαν στα Δικαστήρια για τα χρήματα που διεκδικούσαν για την περίοδο της διαθεσιμότητας και απόλυσής τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί.

Οι σχολικοί φύλακες έχουν δικαιωθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και στο Εφετείο, με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2015 και το 2017.

Τους επιδικάστηκε η διαφορά του μισθού (25%) που δεν έλαβαν όσο ήταν σε διαθεσιμότητα (από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014), οπότε και έπαιρναν αποδοχές στο 75%, αλλά και οι μισθοί και τα δώρα για την περίοδο που είχαν απολυθεί (από Μάιο του 2014 έως και Απρίλιο του 2015). Πρόκειται για συνολικό ποσό 550.000 ευρώ.

Οι σχολικοί φύλακες είχαν διαμαρτυρηθεί με την παρουσία τους στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή κατάθεση ερώτησης από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με απόφαση της Oικονομικής Επιτροπής του Δήμου, έγινε δεκτή πρόταση συμβιβασμού για την καταβολή από τον Δήμο των επιδικασθέντων με τελεσίδικη απόφαση χρηματικών ποσών και παραίτηση των ίδιων από τα επιδικασθέντα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα αδείας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη και στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης, υπογράφτηκαν χθες τα εντάλματα καταβολής της προκαταβολής ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους σχολικούς φύλακες. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους στις 27 Αυγούστου και η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Οι συνολικές αποζημιώσεις είναι της τάξης των 3.000 ευρώ για τον κάθε έναν.

«Μπαίνει ένα τέλος στην οικονομική ομηρία των συναδέλφων που δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν εργασιακές περιπέτειες όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά μολονότι δικαιώθηκαν, καθυστέρησαν να αποζημιωθούν», σχολίασε η κ. Καρυδάκη.

 

 

 

 ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ