16.12.19 | 06:54

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη
20.06.19 | 15:35

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ηθοποιού Τζίνας Βούλγαρη έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας: «Μια αγαπημένη παλιά ηθοποιός… Τζίνα Βούλγαρη... μια πανέμορφη γυναίκα κι ένας γλυκός άνθρωπος έφυγε…. Αντίο γλυκεία μας Τζίνα…. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις ευχές που ποτέ δεν παρέλειψες να μου δίνεις κάθε πρώτη του μηνός με τόση αγάπη… 11 το πρωί του Σαββάτου την αποχαιρετάμε από το Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας».

Η Τζίνα Βούλγαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939.

Εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκριν Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με το Γιώργο Οικονομίδη. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μαρκή, Σπεράντζα Βρανά, Σοφία Βέμπο κ. ά.). Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε κυρίως ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80.

Ήταν παντρεμένη για λίγο καιρό με τον ηθοποιό Πέτρο Πανταζή.

Μερικές από τις ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει είναι οι: «Μετά την Αμαρτία», «Μην είδατε τον Παναή», «Το Κάθαρμα» και «Ο Πεθερόπληκτος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ