16.09.19 | 03:03

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Περικοπές δώρων: Πρακτικές συνέπειες της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ
24.05.19 | 08:27

Περικοπές δώρων: Πρακτικές συνέπειες της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ

Στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε έγινε γνωστό ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έλαβε την πολυαναμενόμενη απόφασή της σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη των περικοπών τις 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια έκρινε ότι οι περικοπές αυτές είναι συμβατές με τις συνταγματικές διατάξεις, δηλαδή δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτές, καθώς επιβάλλονται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης δημοσιονομικής στρατηγικής περικοπής των δαπανών του κράτους, προς αποφυγή των δυσμενών συνεπειών της κρίσης και επίτευξης των στόχων αρχικά μείωσης των ελλειμμάτων και εν συνεχεία δημιουργίας πλεονασμάτων.

Σε συνέχεια αυτού, εκατοντάδες τα τηλεφωνήματα στο epoli.gr για το τι σημαίνει για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους ΟΤΑ, μία τέτοια απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.

Το epoli.gr σε συνεργασία με την έμπειρη νομική ομάδα του απαριθμεί τις πρακτικές συνέπειες της απόφασης, για όσους διεκδικούν να τους καταβληθούν οι «κομμένες» παροχές.

Αύριο, Σάββατο, το αναλυτικό άρθρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ