27.09.20 | 06:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Η Περιφερειακή Αρχή Αγοραστού περί άλλα τύρβαζε για τη Λίμνη Κάρλα»
24.10.13 | 09:25

Η Περιφερειακή Αρχή Αγοραστού περί άλλα τύρβαζε για τη Λίμνη Κάρλα

Κριτική για την «περιβαλλοντοκτόνα», όπως τη χαρακτήρισε, κυβερνητική πολιτική, αλλά και για τις ολιγωρίες και την αδιαφορία των τοπικών Δημάρχων και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, άσκησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, σχετικά με το θέμα της λίμνης Κάρλας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι, για την κατάσταση ευθύνεται πρωτίστως «η πολιτική του ΥΠΕΚΑ και η εφαρμογή των μνημονίων στο χώρο των δημοσίων έργων και της περιβαλλοντικής προστασίας, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον κ. Αγοραστό, σημειώνοντας ότι «ενώ τα προβλήματα έχουν ανακύψει εδώ και πάρα πολύ καιρό (νεκρά ψάρια, νερό-φαρμάκι στους κατοίκους των γύρω περιοχών λόγω ρηγμάτων, εστία μόλυνσης κ.λπ.), μόνο σήμερα ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Περιφερειάρχης να φέρει το θέμα προς συζήτηση», σημειώνοντας μάλιστα ότι, απέφυγε να φέρει εισήγηση της περιφερειακής αρχής για το θέμα, στην οποία να παίρνει ευθέως θέση, όπως οφείλει, αφήνοντας το ζήτημα στο επίπεδο της αόριστης συζήτησης μεταξύ των παρατάξεων. 

Όπως επισήμανε ο κ. Πουλάκης, «η περίπτωση της Κάρλας αποτελεί θλιβερό παράδειγμα του πώς η εγκληματική κυβερνητική πολιτική καταφέρνει να μετατρέψει ένα έργο πνοής σε πρόβλημα για την περιοχή μας», υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος και η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» είχαν εγκαίρως επισημάνει ότι, η Κάρλα κινδυνεύει να βαλτώσει, «αλλά ως συνήθως η Περιφερειακή Αρχή περί άλλα τύρβαζε».

Καταλήγοντας, ο κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι, με βάση τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο οι αρμοδιότητες της ΕΥΔΕ Κάρλας μεταβιβάστηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πρότεινε - «παρά το γεγονός», όπως είπε, «ότι εξαιτίας της καθυστέρησης αντίδρασης σε πολλά θέματα έχουμε πλέον βρεθεί ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων» - την ανάληψη από το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσων πρωτοβουλιών, όπως η διενέργεια ειδικής συνεδρίασης, στην οποία να προσκληθούν όλοι οι "παρακάρλιοι" Δήμοι, αλλά και όλοι - οι με οποιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι ή ενδιαφερόμενοι φορείς - με συγκεκριμένη εισήγηση/πρόταση του Περιφερειάρχη, αλλά και η σύσταση συντονιστικής επιτροπής φορέων για την Κάρλα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή και εκπροσώπων όλων των περιφερειακών παρατάξεων, καθώς και όλων των φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ