07.08.20 | 17:49

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινά η κατασκευή της γέφυρας Θεόπετρας Καλαμπάκας
29.07.13 | 12:08

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινά η κατασκευή της γέφυρας Θεόπετρας Καλαμπάκας

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η «Κατασκευή Γέφυρας Θεόπετρας επί του Ληθαίου Ποταμού», προϋπολογισμού 810.000,00 € (με ΦΠΑ), μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίαςμ Κώστα Αγοραστό, σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμπάκας. 

Το έργο που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έχει ως φορέα υλοποίησης τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με κύριο την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων Κοινοτήτων και την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Η νέα γέφυρα πρόκειται να εξυπηρετεί ένα μεγάλο τμήμα της Π.Ε Τρικάλων καθώς και την σύνδεση του οικισμού Θεόπετρας με την εθνική οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας. Η υπάρχουσα γέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί την δεκαετία του 1950 κρίθηκε ακατάλληλη για τα βαρέα οχήματα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, και ως εκ τούτου ήταν απαραίτητη η κατασκευή νέας γέφυρας. Παράλληλα η υπάρχουσα γέφυρα θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πεζογέφυρα για τις ανάγκες του οικισμού».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή γέφυρας στο Ληθαίο ποταμό στην είσοδο του οικισμού Θεόπετρας του Δήμου Καλαμπάκας μήκους 30,20 μ. και πλάτους 12,50 μ., δίπλα στην θέση της ακατάλληλης υπάρχουσας γέφυρας. 

Η γέφυρα περιλαμβάνει δυο λωρίδες κυκλοφορίας, πλάτους η κάθε μία 4,00 μ. και πεζοδρόμια πλάτους το καθένα 2,25 μ. καθώς και τις προσβάσεις για τη σύνδεση της γέφυρας με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της περιοχής και θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. 

Ο φορέας της ανωδομής της γέφυρας αποτελείται από έναν ευθύγραμμο συνεχή φορέα τριών ανοιγμάτων μήκους εκάστου ανοίγματος 8,10 – 10,40 – 8,10 μ., αντίστοιχα.

Το ποσό της σύμβασης είναι 476.129,17 ευρώ (με ΦΠΑ). 
Την κατασκευή του έργου, θα επιβλέψει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Δημήτρης Σακελλαρίου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Μαμάρα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ελένη Αργυροπούλου και Ντίνος Μπάρδας, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Θεόπετρας, Σάντυ Αντωνίου, ο Γεν. δ/ντης της Περιφέρειας, Κώστας Μέγας, η Δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων, Έφη Καραγιάννη, υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ