29.10.20 | 01:53

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Περιβαλλοντική "αλλαγή σελίδας" για τις Μικρές Κυκλάδες
09.02.15 | 08:57

Περιβαλλοντική αλλαγή σελίδας για τις Μικρές Κυκλάδες

Με αφορμή την έναρξη εργασιών αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Ταφής Απορριμμάτων στις Μικρές Κυκλάδες, οι οποίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Μανόλη Πολυκρέτη, τον ανάδοχο του έργου και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβησαν την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, στο Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά. 

Επισκέφθηκαν τους ΧΑΔΑ και συνομίλησαν με τις τοπικές Αρχές για τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, τονίζοντας, ότι με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα τεθούν σε λειτουργία οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Μικρές Κυκλάδες, ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, τόνισε:

«Οι Μικρές Κυκλάδες αλλάζουν σελίδα! Η αποκατάσταση των χωματερών θα αλλάξει ριζικά την εικόνα των νησιών μας, προσφέροντας αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο του Δήμου, τον ΧΥΤΑ, ο οποίος περνώντας μέσα από σκοπέλους 14 ετών, ξεκίνησε να κατασκευάζεται, αποτελούσαν από την αρχή της θητείας μας σημαίνοντα και πρωταρχικό στόχο. 

Με την υλοποίηση των δύο αναπτυξιακών έργων επιλύουμε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα αισθητικά αναβαθμισμένο, καθαρό και υγιές περιβάλλον για τους δημότες μας.

Η ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων υποδομής, που είχαμε θέσει ως στόχο, θα δώσει την ώθηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ