04.06.20 | 10:43

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περγαντάς Vs Γιαννόπουλου: Νεότερα τον Γενάρη...
19.12.13 | 17:52

Περγαντάς Vs Γιαννόπουλου: Νεότερα τον Γενάρη...

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Λαμία, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ξεκίνησε με συζήτηση για διάφορα θέματα πριν την ημερήσια διάταξη.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης, Κλέαρχος Περγαντάς, αφού έδωσε τις ευχές του για τις γιορτές, αναφέρθηκε:

- Στην επόμενη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, στην οποία θα γίνει ο απολογισμός της πρώτης αιρετής Περιφερειακής θητείας και ταυτόχρονα ο κ. Περγαντάς θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

- Στη δρομολόγηση ενεργειών για να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Jessica στη Στερεά Ελλάδα και μέσω του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης να διερευνηθεί η δυνατότητα κατασκευής Διοικητηρίου στη Λαμία, για το οποίο υπάρχει επικαιροποιημένη προμελέτη.

- Στην υιοθέτηση τριών ψηφισμάτων, που εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα:

1. Καμιά διακοπή ρεύματος σε φτωχούς και ανήμπορους.

2. Αντίθεση στα χαράτσια στην αύξηση της φορολόγησης των μικροιδιοκτητών, καθώς και προστασία τους από τους πλειστηριασμούς.

3. Αντίθεση στις επιλογές της κυβέρνησης για αύξηση των διοδίων. Ειδικότερα:

Τη ριζική αναθεώρηση των συμβάσεων

- Τη δραστική μείωση του ύψους των διοδίων συνολικά

- Την εξαρχής αναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων, με στόχο να υπηρετείται πραγματικά το δημόσιο συμφέρον.

Και τέλος, η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δικδικεί την υλοποίηση ολόκληρου του έργου της Ε-65, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί σε ολόκληρη τη διαδρομή Λαμία - Ξυνιάδα - Τρίκαλα - Γρεβενά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ