20.06.21 | 19:07

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Πεντέλης: Έντονη ανησυχία της αντιπολίτευσης για τη “λατομοποίηση” του Πεντελικού
09.06.21 | 18:14

Δ. Πεντέλης: Έντονη ανησυχία της αντιπολίτευσης για τη λατομοποίηση του Πεντελικού

Έντονη είναι η ανησυχία των δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο Πεντέλης (Δημοτική Συμμάχια με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, Μπροστά Μαζί με επικεφαλής τον Λευτέρη Κοντουλάκο και Πεντέληθεν με επικεφαλής τον Γιώργο Κατσικογιάννη) μετά την συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής στις 8/6/2021, για την αποτροπή της επιχειρούμενης επαναλειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό Όρος όπου σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν:

 

Κοινή διαπίστωση της Διαπαραταξιακής για την αντιμετώπιση της «λατομοποίησης» του Πεντελικού

 

Έντονος προβληματισμός – ανησυχία από την αρρυθμία της Δημοτικής Αρχής

Με συναισθήματα αγωνίας, απογοήτευσης, έντονης ανησυχίας και προβληματισμού άφησε η Αντιπολίτευση την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη συνεδρίαση (18.06.2021) της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για την αποτροπή της επιχειρούμενης επαναλειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό Όρος.

Και αυτό διότι η Διοίκηση παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, ανοργάνωτη, πρόχειρη, ασυντόνιστη, ελλιπής, ερασιτεχνική, βραδυπορούσα.

Χωρίς εισήγηση, με ελλιπή σύνθεση (έλειπε νομική ομάδα), με τη Δήμαρχο να αποχωρεί στο δεκάλεπτο λόγο «ανειλημμένων» (λες και οι υπόλοιποι επικεφαλής δεν είχαμε ανειλημμένες. Τις αφήσαμε όμως γιατί η πρώτη «ανειλημμένη» ήταν αυτή της Διαπαραταξιακής).

Έμειναν οι δύο κυρίες του «Περιβάλλοντος», με έκδηλη την αγωνία και την μοναξιά τους (εκφράστηκε άλλωστε) να επωμιστούν το βάρος της ολιγωρίας  και της εκτελεστικής αρρυθμίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ως υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα, ζητήθηκε – απαιτήθηκε να κινηθεί ο Δήμος «χθες» στους βασικούς άξονες, ως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 01.06.2021 προβλέπει :

α) στην προσβολή – εξαφάνιση της Απόφασης της Αποκεντρωμένης της 13.04.2021 ενώπιον κάθε Αρχής που δίνει άδεια για διεξαγωγή ερευνών, χωρίς εξόρυξη, για προσδιορισμό κοιτασμάτων μαρμάρου στο Πεντελικό.

β) στην αρνητική γνωμάτευση κάθε εμπλεκόμενης Αρχής στην επιχειρούμενη λήψη απόφασης – έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).

2. Την δια νόμου οριστική και αμετάκλητη προστασία του Πεντελικού Όρους.

    

Όχι λατομεία στο Πεντελικό!!

3. Σε άμεσες συνεργασίες – συνέργειες με όμορους Δήμους – Περιφέρεια για συντονισμό δράσεων.

4. Παραστάσεις στο ΥΠΕΝ και στο Πρωθυπουργικό  Γραφείο.

Εξουσιοδοτήσαμε  - απαιτήσαμε από τη Διοίκηση να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα την νομικοτεχνική υποστήριξη του θέματος και θωράκιση των επιχειρημάτων του Δήμου. Ο αντίπαλος είναι ισχυρός και πιθανώς όχι μόνος του.

 

Ας διοικήσουν επιτέλους εκεί που πρέπει και όχι εκεί που δεν πρέπει.

Υ.Γ. : Προφανώς παραμένουμε, συμβάλλουμε, προτείνουμε, ελέγχουμε, μέσω της Διαπαραταξιακής την όλη εξέλιξη.

 

Λευκή Επιταγή ποτέ!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ