25.01.21 | 17:05

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: “Υπέρ των εργαζομένων στους Δήμους – Μόνιμη και σταθερή εργασία”
23.10.19 | 16:23

Γ. Πατούλης: Υπέρ των εργαζομένων στους Δήμους – Μόνιμη και σταθερή εργασία

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τoν Πρόεδρο Ν. Τράκα και τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ και τη Δευτέρα με την ΠΟΠ – ΟΤΑ και κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της Ένωσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ΚΕΔΕ διαχρονικά έχει συγκεκριμένη και πάγια θέση σχετικά με το προσωπικό. Αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά τη σημερινή επικοινωνία που είχα με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Ένωσης.

Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε. Το ζήτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους δήμους και τα όργανά τους.

Είμαστε υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες, ή άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ.  

Για μας είναι πρωταρχικός στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτή είναι ανάγκη να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάνω από όλα είναι ο πολίτης και δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του κατ’ αρχήν από μόνιμο προσωπικό.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεών τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να διατηρούνται οι πόλεις σε επίπεδα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.»   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ