20.05.19 | 19:27

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ. Πατούλης: «Στήριξης της γυναίκας στο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι»
15.03.19 | 10:28

Γ. Πατούλης: Στήριξης της γυναίκας στο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι

Η ανάγκη στήριξης της γυναικείας συμμετοχής στο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι και οι προκλήσεις που προκύπτουν από τους πολλαπλούς ρόλους της βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με γυναίκες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Καισαριανή στο πλαίσιο φιλικών συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν από την Επιτροπή Γυναικών ΔΗΜΤΟ Καισαριανής και άλλους τοπικούς φορείς της περιοχής.

Στις συναντήσεις παρέστησαν γυναίκες από το επιχειρείν, την αυτοδιοίκηση όπως η υποψήφια δήμαρχος Καισαριανής Μπετίνα Γραφίδου και από άλλους χώρους.

Ο κ. Πατούλης επικαλούμενος την πρόσφατη επίσκεψη του στην Καισαριανή κατά την οποία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης, έκανε λόγο για μία περιοχή με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη φυσιογνωμία που χρήζει ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη συζήτηση επισήμανε πως στο πρόγραμμα του είναι σε προτεραιότητα η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας με στόχο, όπως ανέφερε, να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθηθεί γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. «Οφείλουμε να βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε απαιτείται να δημιουργηθούν προγράμματα μέσω των οποίων οι γυναίκες θα υποστηρίζονται είτε σε επίπεδο συμβουλευτικής και εκπαίδευσης είτε στη διασύνδεσή τους με δίκτυα της ομογένειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ιδιαίτερα εστίασε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια τονίζοντας «Χρειαζόμαστε το μυαλό, την ενέργεια και τη δυναμική των γυναικών στην προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί για να δώσουμε μία αναπτυξιακή ανάσα στην Αττική. Πρόθεσή μας είναι να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό πλαίσιο για τις γυναίκες που τολμούν. Για τις γυναίκες επιχειρηματίες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι μόνο σύμμαχος», επισήμανε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ