16.09.19 | 01:05

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Πατούλης: “Η ΤΑ μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια του πολίτη”
07.03.18 | 17:57

Γ. Πατούλης: Η ΤΑ μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια του πολίτη

Τον πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών επισημαίνει με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής, που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πατούλης «η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνει καθημερινά ότι μπορεί να συμβάλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Το παράδειγμα του συναδέλφου δημάρχου Φυλής Χ. Παππού είναι χαρακτηριστικό. Η προσφορά των κτιριακών υποδομών καθώς και 8 περιπολικών, επισφραγίζουν τη θέση αυτή. Η συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορεί να είναι προς όφελος των πολιτών και την ενίσχυση της ασφαλείας τους. Η σχετική πρωτοβουλία μπορεί να αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως και στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φυλής, Χ. Παππούς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο κτίριο που παραχώρησε, ενώ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό που ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρότασή του για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο δήμο Φυλής. Με την υλοποίηση αυτού του οράματος μπορεί να εξασφαλιστεί η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οικογένειες που διαμένουν στο δήμο. Στόχος είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο θα έχει δυναμικότητα μέχρι 6 μεγαβάτ να εξασφαλίζει την κάλυψη μέχρι και 3.000 οικογενειών με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, με κριτήρια που θα καθοριστούν από τη δημοτική Αρχή.

«Δίνουμε το παράδειγμα ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση έχουν αμοιβαία εκτίμηση και αισθήματα για το καλό του τόπου ο μόνος που κερδίζει είναι ο δημότης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Παππούς.

Να σημειωθεί ότι τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Τσουβαλάς. Το παρών, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, έδωσαν δεκάδες δήμαρχοι και αιρετοί του λεκανοπεδίου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ