25.10.20 | 19:17

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Πατούλης: «“Κινέζικα” κα Δούρου για τα βυθοκορήματα του λιμανιού του Πειραιά»
19.05.20 | 21:46

Γ. Πατούλης: Κινέζικα κα Δούρου για τα βυθοκορήματα του λιμανιού του Πειραιά

Για μία ανακοίνωση «γεμάτη ψέματα και ανακρίβειες» κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σχετικά με την τοποθέτηση της τ. Περιφερειάρχη και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠεΣυ Αττικής, Ρ. Δούρου, για το έργο των βυθοκορήσεων και την επέκταση του νότιου προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά και απαντά:

«Αλήθεια πρώτη, το έργο της επέκτασης του νότιου προβλήτα του Λιμένος Πειραιά, είναι έργο που εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Αττικής από τη Διοίκηση της κας Δούρου. Η νέα Περιφερειακή Αρχή του Γ. Πατούλη συνεχίζει το έργο αυτό σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τις συμβάσεις, γιατί πιστεύει ότι η Διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια. Το έργο αυτό εκτελείται με απόλυτη νομιμότητα, έχοντας όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, όπως επιβεβαιώνει  ο Ανεξάρτητος Μηχανικός παρακολούθησης των έργων ΟΛΠ “Hill International”, με επιστολή που απέστειλε στη Διοίκηση της Περιφέρειας στις 19 Μαΐου 2020.

Αλήθεια δεύτερη, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ποτέ δεν είπε ψέματα στους πολίτες του Πειραιά. Κι έχουμε ξεκάθαρα τοποθετηθεί ότι μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους η διαχείριση κι απόθεση των βυθοκορημάτων  στη θάλασσα του Σαρωνικού. Αυτή την ξεκάθαρη θέση θα την διατυπώσουμε και στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θέμα συζήτησης είναι το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της συνολικής επένδυσης της ΟΛΠ Α.Ε.

Αλήθεια τρίτη, η επίσημη θέση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, όσον αφορά το έργο των βυθοκορήσεων, είναι να επιλεγεί η καλύτερη για την προστασία του περιβάλλοντος λύση όσον αφορά το χώρο απόθεσής τους, όσο κι αν κοστίζει. Γιατί οι άνθρωποι είναι πάνω από οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα.

Αλήθεια τέταρτη, η κα Δούρου, που σήμερα υποκριτικά καταγγέλλει την Περιφέρεια Αττικής για τον τρόπο που η ΟΛΠ Α.Ε. διαχειρίζεται τα βυθοκορήματα, ήταν η ίδια που ως Περιφερειάρχης Αττικής δεν έφερε καμία αντίρρηση κι επέτρεψε στον Υπουργό Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, να εγκρίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που προέβλεπε ότι η ΟΛΠ Α.Ε. μπορεί να εναποθέτει εντός του Σαρωνικού τα βυθοκορήματα. Σήμερα η κα Δούρου φωνάζει υποκριτικά και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα, όμως το 2018 «έκανε τον κινέζο».

Σε αντίθεση με την κα Δούρου, που χρησιμοποιεί το περιβάλλον ως σημαία ευκαιρίας λέγοντας διαρκώς ψέματα κι ανακρίβειες, η Διοίκηση Πατούλη μιλά με τους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας κι όχι «κινέζικα».

Για μας η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ